VIRTUAALISIITTOLA GIN AHALTEK

Ympäristö

Gin Ahaltek sijaitsee alueella, joka muistuttaa hyvin paljon ahaltekkien kotiseutua, Turkmenistanin kuivaa aavikkoa. Aivan niin kuivaa täällä ei ole, varsinkin tallin läheisyydessä sijaitsevan järven ympäristössä on hyviä ruohikkoalueita hevosten laiduntaa ja metsääkin löytyy jonkin verran. Pääsääntöisesti alue on kuitenkin kuivaa ja avointa.
Ilmasto on melko kuiva ja lämmin kautta vuoden. Kesäisin keskipäivän lämpötila saattaa nousta yli 30 asteen, talvellakaan lämpötila ei laske alle 10 asteen. Auringonpaistetta tai ainakin pilvipoutaa on miltei ympäri vuoden, ainoastaan syyskuusta joulukuun alkuun on hieman sateisempaa. Lyhyitä sade- ja ukkoskuuroja esiintyy kyllä ympäri vuoden, varsinkin kesähelteet purkautuvat usein rajuihin ukkosiin.
Gin Ahaltekin piha-alueella on yksi tallirakennus, joka on jaettu kahteen osaan, orien ja tammojen puoleen. Talli on kuitenkin suurimman osan ajasta varsin tyhjä, hevoset viettävät päivänsä ja usein yötkin tarhoissa ja suurissa pihatoissa. Varsallisille tammoille on varattu rehevimmät laitumet, muut saavat tyytyä hiekkapohjaisiin tarhoihin ja heinäruokintaan.
Maneesia Gin Ahaltekissa ei ole, mihin sitä tarvittaisiinkaan näin leudossa ilmastossa? Tallin pihapiiristä löytyy yksi katettu ratsastuskenttä, mutta katoksen tarkoituksena on lähinnä suojata ratsukkoja ja mahdollista yleisöä auringonpaahteelta. Tämän katetun kentän lisäksi pihasta löytyy myös kaksi kattamatonta kenttää ja vielä suuri estekenttä.
Erityisiä maastoreittejä Gin Ahaltekin läheisyydessä ei juuri ole. Maasto on avointa, joten varsinaisia polkuja ei suuremmin tarvita. Muutama merkitty maastoesterata on tallin läheisyyteen rakennettu, niihin on jopa tehty tekolammet joihin saa vesiesteitä. Muuten hevosten uittaminen sujuu järvessä.
© Sirpa 2005, vtionic@gmail.com
Tiedosto luotu 2005-10-10
Muokattu viimeksi 2022-01-16
Gin Ahaltek on täysin virtuaalinen talli ja kaikki sivuilta löytyvä on mielikuvituksen tuotetta
This stable is a SIM-game, nothing described on this site should be taken as a real-life information.