Tijuana's Juvenile Symphony

perustiedot
::  Tijuana's Juvenile Symphony aka Juuso
::  saddlebred, ori
::  155cm
::  VH-00000
::  s. 1.11.2009, VHKR (3v. 1.1.10)
::  askellajipainotus
::  ei meriittejä

Omistaja Tijuana Stables.
Kasvattaja Tijuana Stables.
© Winsdown Farms

kuvaus
Juvenile Symphony, tutummin pelkkä Juuso, on luonteeltaan hyvin samankaltainen kuin isänsä. Juuso on oppinut emältään hyvät peruskäytöstavat, mutta on sisimmässään varsinainen Villi ja Vapaa isolla V:llä. Niinpä ne käytöstapojen alkeetkin tuntuvat usein unohtuvan, kun Juusolla on liian kiire esittelemään itseään tammoille tai muihin kommelluksiin. Mikään kiukutteleva urpo Juuso ei kuitenkaan missään nimessä ole, vaan siltä löytyy älykkyyttä jota ei ihan joka hevosella ole.

Juuso nauttii harjaamisesta ja huomion keskipisteenä olosta, mutta on usein hieman turhan kärkäs ilmaisemaan mielipiteensä niistä vähemmän mukavista toimenpiteistä. Erityisesti satuloitaessa ja suitsiessa Juuso polkee jalkaa, luimii ja louskuttaa hampaitaan kuin mikäkin höntti. Ori puree harvoin tosissaan, mutta pahoina päivinä se pureekin sitten todella kovaa. Taluttaessa herralla on tapana sinkoilla yllättäen eri suuntiin ilman mitään näkyvää syytä, ja tietysti tammoillekin pitää aina brassailla. Tarhasta ori on mestari karkaamaan: yli on menty korkeistakin aidoista, sähköpaimenkaan ei pysäytä.

Ratsuna Juuso ei ikinä halua päästää ketään helpolla. Ensimmäistä kertaa Juusolla ratsastaessani onnistuin tuntemaan itseni typerämmäksi kuin koskaan. Nuori kokematon ori onnistui pitämään täydellisesti pilkkanaan satoja eri hevosia ratsastanutta ja kilpailuttanutta ratsastajaa. Putosin kyydistä useamman kerran, sain hampaista käsivarteeni ja kaviosta reiteen. Lopulta jahtasimme tallimestarin kanssa ylpeää ja selvästi vahingoniloista kiusanhenkeä ympäri tyhjää maneesia. Toki Juusosta saa irti myös ne taidot, jotka se on perinyt vanhemmiltaan. Ori on vain liian fiksu antaakseen lahjojaan helpolla, joten ne pitää ansaita — ei maanittelemalla tai kärsivällisyydellä, vaan kurilla.

sukutaulu
i Juvenile BRN ii NC' Rockwood iii Rocky Point Bomber evm
iie Happy Feller evm
ie Pride N Joy iei TOA' Joey evm
iee Jessie Girl evm
e S Venetian Symphony
ei Mozart's Bliss (USA) eii Phi Slama Jama evm
eie Our Wild Thing evm
ee Venetian Lace (USA) eei Bold Dakota evm
eee Elegant Lace evm


Tijuana's Juvenile Symphonyllä on mielestäni varsin miellyttävä sukutaulu. Isän puolelta löytyy Heidi M:n uudempaa saddlebred-sukupuolvea, emä sen sijaan on ehta jenkkiläntuonti Southern Acres Incistä.

jälkeläiset
Hevonen on tarjolla jalostukseen tallin ulkopuolelle. Katso orimainos tästä.

sdb-t. Tijuana's Free The Juveniles

kalenteri
Kalenteriin merkitään ainoastaan sijoitukset.

ARJ - kutsu - 15.9.2010 - 4-käynti - 4 / 26
ARJ - kutsu - 15.9.2010 - slow gait - 4 / 26
ARJ - kutsu - 16.9.2010 - slow gait - 5 / 26
ARJ - kutsu - 16.9.2010 - ajoluokka - 1 / 23

     VIRTUAALIHEVONEN   A SIM-GAME HORSE