Ofisian VH00-001-5752


© MAAK.ru

Luonne

Ofisian on luonteeltaan haastava, joku voisi sanoa vaikeaksikin. Se on luonnostaan epäluuloinen ihmisiä kohtaan ja esittää vihaisia elkeitä tätä peitelläkseen. Ode ei siedä ihmisen puolelta mitään epävarmuutta, se aiheuttaa lisää epäluuloja ja Ode saattaa hyvinkin huomata, että olisi itse parempi laumanjohtaja kuin se, joka oria käsittelee. Se taas tietää Ikävyyksiä isolla I:llä: Ode osaa kaikki temput, pystyynhyppimisen, puremisen, potkimisen, rynnimisen, ryöstämisen, yleisen pelottelun ja muun vastaavan.
Ode on ollut laukkaratsuna jonnekin 7-8 ikävuoteen asti, mutta sen jälkeen sitä ollaan uudelleen koulutettu näitä normaaleja ratsunhommia varten. Onneksi asialla lienevät olleet kokeneet kouluttajat, jotka tietävät mitä ovat tekemässä, Odea voisi sanoa jopa hyväksi kouluratsuksi, esteitä sillä ei olekaan hypätty vanhojen jännevammojen takia.

Kisakalenteri

PVM LAJI LUOKKA JÄRJESTÄJÄ SIJOITUS

Astutuskalenteri

PVM TAMMA VARSA
? Plita I Plita III
11/12/05 Plita I Gin Pelagia
19/03/07 Gara-Polat Gin Onegin
20/03/07 Bikada Gin Olaf

Sukutaulu

Tizlik Gush EVM
159 cm, rnvkko
Gyzyl Gush EVM
157 cm, rnkm
Mert Yurek EVM
160 cm, perl
Sfera EVM
158 cm, rt
Sersag EVM
159 cm, vkko
Ak-Utuk EVM
159 cm, rt

Sukuselvitys

Ofisian polveutuu ihan puhtaasti laukkahevosista, sen kaikki vanhemmat isän emä Mert Yurekia lukuunottamatta ovat kilpailleet laukkaradoilla ja osa menestyksekkäästikin. Mert Yurek toimi lähinnä siitostammana laiduntaen vapaana laumassa, sillä ratsastettiin vain joskus harvoin. On se joskus osallistunut johonkin matkaratsastuskilpailuun, jonka voitti helposti vaikka olikin käytännöllisesti katsoen treenaamaton. Tamma on ollut erinomaisen hyvä laukkahevosten periyttäjä, Tizlik Gush ei ole sen ainoa laukkaradoilla pärjännyt varsa.
Isänisä Gyzyl Gush kilpaili laukoissa jo kaksivuotiaana, muttei jatkanut uraa kuin nelivuotiaaksi asti. Huhuttiin ettei oriin fysiikka olisi kestänyt rankkaa kilpailutusta, mutta eräs syy radoilta vetäytymiseen oli oriin huikea suosio siitosoriina ja -valitettavasti- erittäin huono luonne. Gyzyl Gush oli vihainen kaikille, jopa useimmille hevosille. Luonne on periytynyt jälkeläisille turhankin hyvin ja vihaisuus näkyy vielä muutamankin sukupolven päässä.
Tizlik Gush on tyypillinen gyzylgushilainen ori: erinomainen juoksija radalla, äärimmäisen voitontahtoinen ja hankala luonteeltaan. Tizlik Gush ei ollut kuitenkaan ihan yhtä paha kuin isänsä, mutta radalla parempi.
Ofisianin emällä Sferalla kilpailtiin varsin säästeliäästi siihen nähden, että se vaikutti varsin nopealta ja sen fysiikka oli teräksenluja. Sillä on takanaan yhteensä kymmenkunta starttia lähinnä lyhyillä matkoilla, joilla se tuntui olevan räjähtävän nopea. Jokaisessa startissaan tamma sijoittui vähintään viiden parhaan joukkoon. Sfera on varsonut kolme varsaa, joista Ofisian lienee laukkahevosena paras.
Sferan isä Sersag oli myös melko tunnettu lyhyen matkan spesialistina vaikka ori kilpaili varsin monipuolisesti kaikilla matkoilla. Se aloitti laukkauransa vasta 5-vuotiaana, sanottiin että se oli hidas kehittymään, mutta toisaalta sen ura kestikin kauan ilman että jaloissa olisi ollut minkäänlaisia ongelmia. Periyttäjänä Sersag on vähintäänkin kohtalainen vaikka se sai melko vähän tammoja astuttavakseen.
Ofisianin emänemän Ak-Utukin laukkaura alkoi kolmivuotiaana, muttei mitenkään loisteliaasti. Isokokoinen, hieman kömpelön oloinen tamma ei tahtonut pärjätä muille ja tuloksena oli paljon häntäpään sijoja. Ak-Utuk kiersi jonkin aikaa myyntikilpailuja ja se myytiin suureen siittolaan, missä se varsoi kaksi varsaa, Sferan ja ori Andylukin. Ak-Utuk kuoli suolenkiertymään 9-vuotiaana.
© Sirpa 2005, vtionic@gmail.com
Tiedosto luotu 2005-10-04
Muokattu viimeksi 2023-01-17
Gin Ahaltek on täysin virtuaalinen talli ja kaikki sivuilta löytyvä on mielikuvituksen tuotetta
This stable is a SIM-game, nothing described on this site should be taken as a real-life information.