Tijuana's Onyeka

perustiedot
::  Tijuana's Onyeka aka Onyx
::  buurinponi, tamma
::  152cm
::  VH-00000
::  s. 15.1.2010, VHKR (4v. 15.4.10)
::  valjakko- ja askellajipainotus
::  ei meriittejä

Omistaja Tijuana Stables.
Kasvattaja Tijuana Stables.


© SA Boerperd / Elpita Photography

kuvaus
Jos Onyekaa pitäisi kuvata vain yhdellä sanalla, se olisi ehdottomasti "aktiivinen", sillä sitä se todella on. Onyx ei tunnu pystyvän rauhoittumaan hetkeksikään: paikoillaan seisominen tanssahtelematta on mahdotonta, karsinassa oloa Onyx ei kestä montaakaan tuntia kerralla eikä varsinkaan ymmärrä miksi ratsastettaessa pitäisi kävellä hitaasti. Onyx on ihmisrakas ja seurallinen hevonen, joka kaipaa koko ajan virikkeitä.

Hoitaessa Onyx pitää ehdottomasti sitoa kiinni, sillä se pyörii ja heiluu taukoamatta. Onyx inhoaa pään harjaamista se ei siedä, joten riimu on tuolloin myös hyvin kätevä väline tamman rauhoittamisessa ja fyysisten vahinkojen(hampaanjälkien) välttämisessä. Muuten tamman hoitaminen on suht ongelmatonta. Se ei taida edes olla koskaan keksinyt että satulavyötä kiristettäessä voisi pullistaa mahaansa, kuolaimetkin sujahtavat suuhun helposti yhdellä kertaa.

Ratsuna Onyx saattaa olla hieman hermostuttava. Kun se haluaa mennä kovaa, se todella menee kovaa eikä välitä ratsastajan käskyistä tipan tippaa. Onyxin käynti on kiirehtivää ja muistuttaa hieman ravia, johon se on lähes taukoamatta kiihdyttämässä kun sillä ratsastetaan. Onyxiin ei tehoa tasainen ohjastuntuma, vaan pienet, säännölliset pidätä, löysää -avut auttavat huomattavasti paremmin. Kun tamman antaa mennä, se ampaisee matkaan kuin yliäänikone, ja muutamassa sekunnissa ratsastaja huomaa tamman laukanneen jo muutaman kierroksen tai pudonneensa itse ojaan. Tamman askeleet ovat kauniit, mukavat ja niillä pärjää hyvin askellajikisoissa.sukutaulu
i Dakarai FAB ii Small Town White Boy iii I'm a son of a Gun evm
iie Kinda Like It evm
ie Rossini's Razzberri iei Show'n A Prophet evm
iee Milady's Fairfax evm
e Afirika BRN ei Peter Tralala eii Jony Leibor evm
eie Goosh Dear evm
ee Musamia eei Karamojong evm
eee Ndebele evm


jälkeläiset
Hevonen on tarjolla jalostukseen tallin ulkopuolelle.

buur-o. Tijuana's Bloem

kalenteri
Kalenteriin merkitään ainoastaan sijoitukset.


     VIRTUAALIHEVONEN   A SIM-GAME HORSE