I N D E XAfirika BRN

::  Afirika BRN aka Afri
::  buurinponi, tamma
::  ruunikko, 140cm
::  VH-60167
::  s. 29.3.2009, , VHKR
::  askellajipainotus
::  ei meriittejä

Omistaja Tijuana Stables. Kasvattanut Branwen Farm.


Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse


Kuvagalleria

   
© Indiana Stud - The horse in the picture has nothing to do with the information on this page.


Luonnekuvaus

Afirika BRN eli Afri on varsin toimiva pakkaus poniksi. Se on hyvätapainen, luotettava ja aina pirtsakka tamma, jonka ainoa suuri vika on sen suhtautuminen muita hevosia kohtaan. Erityisesti orit saavat tomeralta tammalta herkästi turpiinsa, ja Afri onkin melkeinpä ainoa yksin ulkoileva tamma tallillamme. Onneksi tämä ongelma ei ole kovinkaan suuri, jos sitä vertaa kaikkeen hyvään mitä Afrista löytyy.

Hoitaessa Afri käyttäytyy aina moitteettomasti. Se on tosi helppo hoitaa, sillä tamma ei ota nokkiinsa oikein mistään vaan antaa harjata itseään oikeastaan mistä tahansa sen enempää välittämättä. Erityisesti Afri nauttii pään harjaamisesta pehmeällä harjalla - silloin sen silmäluomet alkavat lupsua ja huuli lörpöttää autuaana. Myös kaviot on helppo puhdistaa, eikä Afri yleensä kisko jalkojaan alas muuten kuin todella pitkän ajan päästä. Varusteetkin saa tamman selkään helpolla, eikä se saa kohtauksia myöskään kengittäjän käsittelyssä. Eläinlääkäriin neitokainen suhtautuu varauksella mutta rauhassa. Taluttaessa Afri saattaa huudella äänekkäästi muille hevosille.

Ratsuna Afri on sellainen toimiva ja sopivan eteenpäinpyrkiväinen heppa, jonka selässä voi keskinkertainenkin loistaa. Tammalla on korkeat, irtonaiset ja ratsastajalle mukavat askeleet, joita se osaa esittää ilman erityistä apua melko hyvin. Askellajiratsastuksen ohella Afrilta sujuvat myös monet muut ratsastuksen lajit, kuten koulu, esteet, matkaratsastus tai vaikkapa western. Valjakon edessä tammalle menee joskus hiukan "sormi suuhun" eikä se ole lainkaan niin osaava ja varma kuin ratsuna. Kärsivällisellä yrittämisessä Afrista kuoriutuu kuitenkin myös oikein mahtava valjakkoheppa.


Suku

i Peter Tralala ii Jony Leibor evm iii Children Woor evm
iie 5th Chanel evm
ie Goosh Dear evm iei 4 Your Goot evm
iee Lala Lambor evm
e Musamia ei Karamojong evm eii Yoruba evm
eie Zulu evm
ee Ndebeleh evm eei Abaluhya evm
eee Ewe evm


Isä, Peter Tralala on upea ruunikko buurinponiori, joka asustelee muutaman lajitoverinsa kanssa Branwen Farmissa. Ori on painottunut askellajiratsastukseen, jossa se kilpaileekin aktiivisesti. Tähän mennessä orille on kertynyt kokemusta jo lähes viidestäkymmenestä kilpailusta. Valitettavasti ori ei ole menestynyt juurikaan. Luonteeltaan Peter Tralala on orimainen ja innokas hevonen, jolla riittää energiaa.

Emä, Musamia on pirteä ja aina energinen ponitamma, jota on helppo käsitellä. Tamma on väriltään kaunis ruunikko. Askellajiratsastukseen painottunut Musamia kilpailee aktiivisesti ARJ:n alaisissa ratsastuskilpailuissa. Kokemusta sille on kertynyt jo neljästäkymmenestä kilpailusta eri talleilla ympäri maailmaa. Afirika BRN on Musamian ensimmäinen varsa.


Jälkeläiset

Afirika BRN on tarjolla puhtaiden buurinponien sekä risteytysten jalostukseen. Tähän mennessä orille on syntynyt 1 jälkeläistä.

buur-t. Tijuana's Onyeka

Kalenteri

Afirika BRN kilpailee aktiivisesti ARJ:n alaisissa kilpailuissa. Kalenteriin merkitään ainoastaan sijoitukset.

ARJ - Kutsu - 20.7.2009 - sekamonikäynti - 1 / 20
ARJ - Kutsu - 21.7.2009 - sekakäynti - 2 / 10
ARJ - - 22.7.2009 - sekamonikäynti - 1 / 10
ARJ -
kutsu - 3.9.2009 - sekamonikäynti - 6 / 44
ARJ - Kutsu - 18.9.2009 - sekakäynti - 1/ 35
ARJ - Kutsu - 19.9.2009 - sekakäynti - 5 / 35
ARJ - Kutsu - 19.9.2009 - sekamonikäynti - 2 / 35
ARJ - Kutsu - 21.9.2009 - sekamonikäynti - 2 / 20
ARJ - Kutsu - 22.9.2009 - sekakäynti - 5 / 35