Pink Because I'm Royal

Virtuaalihevonen

Kuvaus

Royal aloitti uransa vasta kolmivuotiaana, kuten meillä stayerit yleensä aloittavat. Kolmivuotiskaudella sillä kilpailtiin säästeliäästi, kolmesta startista kaksi päättyi sijoitukseen. Nelivuotiaana ori oli hyvässä iskussa, se voitti maidenin ja allowancen ja oli muutenkin aina vähintään rahasijoilla, ja vain kerran jäi neljän parhaan ulkopuolelle. Tällä kaudella se myös preppasi Bc Marathoniin, muttei voinut osallistua siihen G3-voiton puuttuessa.

Viisivuotiskausikin meni hyvin, Royal voitti G3-tasolla ja sijoittui lähes aina. Vain kauden avausstartti meni penkin alle. Kauden ainoasta arvokisasta Blowout Feig Stakesista tuli neljäs sija. BC-preppejä ei kalenteriin osunut yhtään.

Kuusivuotiskaudeltakin odotettiin paljon, mutta Royal ei enää kulkenut. Häntäpään sijat tulivat tutuiksi, vaikka SJ Jazz Shot Stakesista tulikin neljäs sija. Se oli kuitenkin huonon kauden ainoa sijoitus eikä sillä lähdetty enää BC Marathonia edes yrittämään.

Royal on juoksijana vähän kuin höyryveturi, kestää jonkin aikaa päästä vauhtiin, mutta sitten mennään eikä nopeutta auta paljon säädellä. Se on kieltämättä nopea ja kestävä, ja alemmilla tasoilla tämä kombinaatio riitti moniin sijoituksiin ja voittoihinkin. Kovatasoisissa G2-lähdöissä sen sijaan olisi pitänyt pystyä vähän säätelemään vauhtia eikä painaa täydellä höyryllä alusta loppuun, sillä näissä lähdöissä ei enää Royalin nopeus sinänsä riittänyt muita vastaan. Jockeyn pidätteet kuitenkin kaikuivat kuuroille korville ja jos kovasti alkoi pidätellä vastaan, Royalilta paloi päreet. Vähän sellainen "jos en saa tehdä tätä omalla tavallani, en tee sitten lainkaan" -luonne.

Kisakalenteri

PVM LAJI LUOKKA JÄRJESTÄJÄ SIJOITUS
7-vuotiskausi (14.4.-6.7.14), CAS33
6-vuotiskausi (20.1.-13.4.14), CAS32
18/03/14 LJ, G2 3000m hiekka Pink 10/10
27/02/14 LJ, G2 SJ Jazz Shot Stakes (BC Marathon prep) 2600m hiekka Escanor 4/9, 24000v€, hyv.