Blueblood Ion VH12-019-0019
muistosivu, kuollut 23.1.14


© Cloud 9
  • Virtuaalihevonen
  • Nimi: Blueblood Ion "Blue"
  • Sukupuoli: ori
  • Rotu: tennessee walker
  • Syntynyt: 08.10.2009 VHKR
  • Väri: ruunikko
  • Säkäkorkeus: 154 cm
  • Omistaja & kasvattaja: Ionic / S VRL-00329
  • Painotus: askellaji
  • Koulutus: askellaji

Luonne

Jos eksyt ratsastuslenkillä ja Blue on ratsuna, anna sille vapaat ohjat. Olette kotona alta aikayksikön. Bluen sisäinen kompassi on erehtymätön ja lisäksi ori on varsinainen kotikissa. Talli ja oma karsina merkitsevät sille turvaa ja ruokaa, kuten varmaan kaikille hevosille, mutta Bluelle aivan erityisesti. Se ei siis haluaisi lähteä tallista yhtään mihinkään. Sen huomaa jopa kentällä ratsastettaessa, tallille päin kuljettaessa se kiihdyttää tahtia ja tallista pois päin kuljettaessa se hidastaa ja yrittää vitkutella ja kääntyä.

Sopii arvata, millaista taistelua Bluen kanssa käydään silloin, kun pitäisi maastoon mennä. Yleensä sen kanssa päästiin tasan 200 metriä tallista poispäin ja sen jälkeen se teki täyden stopin. Taluttaminen ei toimi, muut hevoset ei houkuttele, ruokaämpärillä houkuttelu ei toimi vaikka Blue muuten onkin varsin ahne ja raipastakaan se ei piittaa. Tätä yritettiin aluksi korjata vanhalla konstilla: kun hevonen ei liiku eteenpäin, pyydetään sitä peruuttamaan ja joka kerta kun se ei suostu menemään eteenpäin, se joutuu peruuttamaan. Bluella se ei toiminut ihan noin, se yritti koko ajan vängätä kääntymistä peruutussuuntaan eli tallia kohti.

Niskoitteleva Blue kannattaakin kääntää kohti tallia ja sitten peruuttaa. Silloin se ei yritä venkoilla, koska onhan suuntana talli ja liikettäkin on, mutta taaksepäin. Tällä konstilla Blueta on opetettu "pois" tallista ja nykyisin se yleensä muistaa, että parempi kulkea eteenpäin, koska muuten joutuu peruuttamaan. Toisinaan sitä kuitenkin joutuu muistuttamaan aiheesta. Asiat ovat helpompia, jos mukana on muita hevosia, yksinään Blue voi olla edelleen totisesti hankala.

Sitten kun maastolenkillä käännytään kotiin päin, oltiin miten kaukana tahansa, Blueta saa pidätellä ettei se kaahottaisi pää viidentenä jalkana talliin. Joskus se onnistuu vauhkoonnuttamaan muutkin hevoset ja välillä tallilla olevilla on ollut hauskaa kun ryhmä maastoilijoita tulee maastosta perseet edellä peruuttaen. Mutta tultiin lenkiltä etuperin tai takaperin, Blue on aina yhtä tyytyväinen kun pääsee takaisin turvalliseen karsinaansa tai ainakin lähistölle.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS

Astutukset

PVM
TAMMA
VARSA
05/12
Copperhead Ion
o. Cottonmouth Ion
09/12
Orange Ion
o. Of Noble Blood Ion
06/2013
CHR Gracie Hart
t. Strawberry Fields Ion
07/2013
Heritress Ion
t. Noble Heiress Ion

Sukutaulu

Ballard BRN
153 cm, rt
MD Allen Tango Allen Shamrock Deja Blu EVM
Haynes Allen EVM
Cat Tracks Pure Magic EVM
Golden Joy EVM
Baroch BRN Ristjan BRN Belfalas Ranunculaceae
KF Kisiera
Brunhilde BRN MD Bawar
Cassiopeia Ion
Pureblood RDN
155 cm, rn tob
Ever'n Never RDN Roxygen's Kurojaki Star Command (kadonnut)
Lady Lilith (kadonnut)
Beyond Perfect ADGH Beyond Bizzarre
Bounce (kad.)
Hot Shot BRN KF Fascination Monderfgo
Bubbler Schièr
Anxiety X Doz EVM
Settler EVM


Luotu 24.10.2009
© Ionic 2009
Layout & kuva: S.T. & V.R.