Lucius Lammelund VH13-010-0035
muistosivu, kuollut 23.7.13


©
 • Virtuaalihevonen
 • Nimi: Lucius Lammelund
 • Sukupuoli: ori
 • Rotu: knabstrupinhevonen
 • Syntynyt: 03.02.2009 VHKR
 • Väri: tiikerinkirjava
 • Säkäkorkeus: 166 cm
 • Suku: Ludo IV EVM - Pippi Lammelund EVM
 • Omistaja & maahantuoja: Ionic / S VRL-00329
 • Painotus: koulu
 • Koulutus: ko Prix St. Georges

Luonne

Lucius on suhteellisen sähäkkä ori, ratsuna siis haastava, mutta varsin näyttävä. Yksi paha vika siinä on: se on erittäin helposti keulimassa, varsinkin silloin kun se on paineissaan esimerkiksi huilipäivän jälkeen. Talutettaessakin se on helposti hyppimässä pystyyn.

Sukuselvitys

Lucius on kotoisin meille jo aiemminkin tutusta Lammelundin siittolasta, joka on suorastaan jo kuuluisa laadukkaista kouluratsuista ja -suvuista. Lucius itse on asunut siittolassa koko ikänsä ja vasta kesällä 2010 se myytiin yhdessä poikansa kanssa meille Ioniciin. Lucius on astunut siittolassa muutamana vuonna kilpailemisen ohessa ja sen varsoissa on erittäin lupaavia yksilöitä, joista tosin kukaan ensimmäistä varsaa Kjeld Juvelia lukuunottamatta ei ole vielä ehtinyt kunnostautua kilpailuissa.

Luciuksen isä Ludo IV on alunperin yksityisen kasvattama ori, joka tuotiin kolmivuotiaana ratsutettavaksi Lammelundiin ja se jäi sinne lopullisesti, aluksi koulutettavaksi ja kilpailtavaksi, sittemmin se ostettiin siittolaan omaksi. Sen kilpailu-ura oli kohtuullisen menestyksekäs, mutta aivan terävimpään kärkeen se ei koskaan riittänyt. Ongelmana oli oriin luonne, se oli varsin omapäinen ja erityisesti kisapaikalla se tahtoi käydä vähän kierroksilla. Ratsastajalle se oli haasteellinen ja yleensä ohjelmien pisteet laskivat jännittyneisyyden tai tottelemattomuuden takia. Liikettä Ludolla olisi riittänyt vaikka muille jakaa.

Ludo on jättänyt varsoilleen hienoja liikkeitään ja suurin osa varsoista on luonteeltaan parempia kuin isänsä. Tämä johtuu osin siitäkin, että Ludolla astutettiin vain rauhallisempia tammoja, jotka omalta osaltaan tasoittivat varsojen luonnetta. Ludon ikäluokat eivät ole olleet suuren suuria, mutta ori astui todella monena vuonna, joten varsoja on lopultakin aika paljon.

Luciuksen emä Pippi Lammelund on juuri tällainen rauhallinen tammamamma, Lammelundin omia kasvatteja. Se kilpaili kouluratsastuksessa ainoastaan nuorena ikäluokkakilpailuissa, joissa se pärjäsi varsin mukavasti. Näiden jälkeen se jäi siitostammaksi Lammelundiin ja ehti jättää 11 varsaa ennen kuin menehtyi vaikeaan synnytykseen. Varsoista peräti 8 on tammoja, joukossa on useita Lammelundiin jääneitä ja loistaviksi siitostammoiksi osoittautuneita yksilöitä, mutta yksi tammoista kilpaili koulua jopa kansainvälisellä tasolla. Orivarsoista kaksi on kantakirjattu ja kolmas ruunattiin 3-vuotiaana ja se on toiminut etelä-tanskalaisessa ratsastuskoulussa edistyneempien oppilaiden tuntiratsuna.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS

Astutukset

PVM
TAMMA
VARSA
?
Korund Katja
o. Kjeld Juvel
07/2012
Chamberlainess GA xx
t. Luciana Ion (myyty)
09/2012
Anetta af Fryndelohe
o. Ionin Lasse
09/2012
Corinne af Lynge
t. Carin Ion


Luotu 3.8.2010
© Ionic 2010
Layout & kuva: S.T. & V.R.