REININTYÖHEVONEN

Reininmaankylmäverinen, Reinin-saksalainen kylmäverinen
Rhenish German Coldblood, Rhinelander Heavy Draft, Rheinisch-Deutsches Kaltblut, Rijnlandse Koudbloed, Rheinish Westphalian Draught Horse


Historia

Reinintyöhevonen on rotuna suhteellisen uusi, se kehitettiin vasta 1800-luvun puolen välin tienoilla. Aluksi jalostuksessa käytettiin paikallisia raskaita hevosia, mutta myöhemmin siitoshevosia tuotiin paljon Ranskasta ja Belgiasta. Rodun voidaan sanoa polveutuvan enimmäkseen brabantinhevosista ja osin ardennereista.

Rodun kantakirja avattiin 1876. Hyvän luonteensa ja ominaisuuksiensa ansiosta reinintyöhevosesta tuli Saksan ylivoimaisesti suosituin hevosrotu. Arvioidaan, että 1930-luvulla noin puolet koko Saksan hevoskannasta oli reinintyöhevosia.

Kuten monet muutkin kylmäveriset, reinintyöhevonen harvinaistui näistä lukemista maatalouden koneellistuessa. Nykyisin se on hyvin harvinainen, ehkä jopa katoamisen partaalla.

Rakenne

Reinintyöhevonen on tyypillinen, hyvin vankka kylmäverinen ja se muistuttaa melkoisesti kantarotuaan brabantinhevosta.

Käyttö

Reinintyöhevonen luotiin maatöitä, teollisuutta ja kuljetuksia varten. Rotu on erityisen vahva ja sen sekä hyvän, rauhallisen luonteensa ansiosta se oli Saksan suosituin hevosrotu 30-luvulla. Nykypäivänä sille ei enää ole käyttöä kuin ehkä näytöksissä ja mainosvaunuja vetämässä, joten se on hyvin harvinainen rotu.


o. Dozent
© Landgestüt Warendorf
© Hevosmaailma.net
Kirjoittaja: S. Tähkämö (www(at)hevosmaailma.net)
Muokattu viimeksi 2011-03-15
Sivu kuuluu Hevosmaailma.net-sivustoon