PALOMINO


Palomino Horse Breeders of America

Palominoa ei ole perinteisesti pidetty varsinaisena rotuna vaan pelkästään värityyppinä, jota Palomino Horse Breeders of America eli PHBA rekisteröi. PHBA:han rekisteröitävien hevosten tulee olla paitsi voikkoja väriltään, kuulua myös PHBA:n tunnustamiin rotujärjestöihin. PHBA ei siis rekisteröi mitä tahansa voikkoja hevosia, vaan niiden polveutumisen tulee olla selvillä. Tunnustetut rotujärjestöt ovat:

Polveutumisvaatimuksen lisäksi rekisteröitävän palominon tulee olla rakenteeltaan määritelmän mukainen. Määritelmä on varsin yleinen, siinä mainitaan vain jonkinasteinen jalous, hyväluisuus, ratsulle soveltuva rakenne (western tai englantilainen), säkäkorkeuden tulee olla suunnilleen 140 ja 170 sentin välissä eikä hevosessa saa olla ponimaisia tai kylmäverimäisiä piirteitä.

Palomino Horse Association

Toinen palominojärjestö, Palomino Horse Association (PHA) rekisteröi kaikki voikot hevoset. Jos hevonen on rekisteröity johonkin rotujärjestöön, pyydetään tieto siitä liittämään mukaan hakemukseen, mutta jos hevonen on rekisteröimätön, se voidaan rekisteröidä pelkän värin perusteella PHA:han.


o. Mr. Victory Minded
© Marianne Ketelimäki / Horseplay
© Hevosmaailma.net
Kirjoittaja: S. Tähkämö (www(at)hevosmaailma.net)
Muokattu viimeksi 2007-05-05
Sivu kuuluu Hevosmaailma.net-sivustoon