ORLOVRAVURI

Orlov-trotter, Orlovskii Rysak, Орловский рысак


Historia

Orlovin historia alkaa vuonna 1777, jolloin kreivi ja hevoskasvattaja Alexei Grigorijevits Orlov aloitti uuden jalostusohjelmansa risteyttämällä Smetanka-nimisellä arabioriilla tanskalaisen (mahd. frederiksborg) tamman. Tästä syntyi ori Polkan, joka on rodun kantaoriin Bars I:n isä. Bars I:n emä oli hollantilaissukuinen tamma. Bars I:lla astutettiin arabialais-, hollantilais-, tanskalais- ja englantilaissukuisia tammoja, joiden jälkeläiset linjasiitettiin takaisin Bars I:een halutun tyypin vakiinnuttamiseksi. Hevosia testattiin myös kilpailuttamalla.

1800-luvulla orlovit olivat maailman parhaita ravureita, mutta Venäjän vallankumouksen jälkeen kasvatus lamaantui ja amerikanravuri nousi maailman parhaaksi ravuriksi.

Orloveja risteytettiin amerikanravurien kanssa ja näistä risteytyksistä syntyi kokonaan uusi rotu: venäjänravuri.

Rakenne

Yleiskuva orlovista on kevytrakenteinen ja korkeajalkainen.

Orlovin jalostuksessa kiinnitetään huomiota voimakkaan, kevyen rakenteen, vahvojen jalkojen ja jänteiden ja ravinopeuden säilymiseen.


orlovruuna Bagena
Zwesdochka

Käyttö

Orlovit on jalostettu ravureiksi, mutta niitä käytetään myös vaunuhevosina, Venäjällä usein kolmen hevosen troikassa. Orlovia on käytetty paljon muiden venäläisten rotujen parantamiseen.


orlov-tamma
Zwesdochka
© Hevosmaailma.net
Kirjoittaja: S. Tähkämö (www(at)hevosmaailma.net)
Muokattu viimeksi
Sivu kuuluu Hevosmaailma.net-sivustoon