NATIONAL SHOW HORSE


Historia

National Show Horse (NSH) on uusi rotu, rekisteri perustettiin vasta 1980-luvun alkuvuosina, mutta näitä hevosia on kuitenkin ollut olemassa jo kauemmin. Kyse on nimittäin arabin ja saddlebredin risteytyksestä. Tarkoituksena oli luoda rotu tai oikeammin vielä tyyppi, jossa yhdistyisivät näiden kahden rodun hyvät ominaisuudet.

Tällä hetkellä NSH:n rekisteri on avoin kolmelle eri rodulle: arabille, saddlebredille ja NSH:lle. Jalostukseen käytettävät arabit ja saddlebredit tulee olla rekisteröity omiin roturekistereihinsä, mutta ne täytyy myös hyväksyttää National Show Horse Registryssä. Aiemmin NSH:ssa tuli olla arabiverta vähintään 25% , mutta joulukuussa 2009 sääntöjä muutettiin ja arabiveriprosentin tulee olla välillä 50-99%.

Rakenne

NSH:ssa tulisi yhdistyä arabin kauneus ja kestävyys saddlebredin korkeisiin liikkeisiin ja näyttävyyteen. NSH:lle voidaan myös opettaa saddlebredin askellajit slow gait ja rack.

Käyttö

NSH on show-hevonen parhaimmillaan, siinä yhdistyy kahden näyttävän rodun parhaat piirteet. Se on monipuolinen lajissaan, se voi esiintyä niin perinteisissä amerikkalaisissa näytösluokissa, valjakkoluokissa, western-luokissa tai englantilaistyylisissä luokissa. NSH on hyvä myös pelkkänä harrastehevosena, kaikki rodun edustajat eivät suinkaan ole näytöshevosia.

o. Sting Ray (50% saddlebred, 50% arabi)
© Ricigliano Farms
© Hevosmaailma.net
Kirjoittaja: S. Tähkämö (www(at)hevosmaailma.net)
Muokattu viimeksi 2012-02-16
Sivu kuuluu Hevosmaailma.net-sivustoon