VIRALLINEN NIMI: One Dollar Billy
LEMPINIMI: Billie
REKISTERINUMERO: VH-30662

SYNTYMÄAIKA: 05.03.2007, v. (VHKR)
SUKUPUOLI: ori
ROTU: quarter
VÄRI JA MERKIT: ruunikko, tähti, sukat
SÄKÄKORKEUS: 155cm

KOULUTUSTASO: helppo C - re 70cm - western: vaativa
PAINOTUS: western

KASVATTAJA: Annie Ely, USA
OMISTAJA: Siiri K., Indigo


¿ Tracy Eide, thank you!
Kuvissa o. Mr Streaker To You.


MUUTA
- kilpakäytössä
- tarjolla satunnaisesti jalostukseen
One Dollar Billy oli kallis, mutta erittäin kannattava hankinta. Sen sukutaulu on harvinainen eikä kasvattajakaan niin tunnettu, mutta ori on luonteeltaan mitä hienoin ja sen kyvyt westernratsuna ovat lähes ilmiömäiset. Ostin Billien kasvattajaltaan Anne Elyltä Texasista. Ori oli tuolloin hieman päälle neljävuotias, muutaman kerran kyseisen osavaltion pienkisoissa startannut ja erittäin hurmaava. En voinut muuta kuin ihastella tämän hevosen nopeutta ja taitoa, tallissakin se käyttäytyi kuin paras herrasmies. Kasvattaja kertoi myyvänsä hevosen koska häntä itseään alkoi jo ikä painaa, eikä hän löytänyt sukulaisistaan ketään sopivaa henkilöä huolehtimaan oriista. Olin myyty käytyäni katsomassa Billyä, ja tarjosin siitä suuren hinnan. Annie myi hevosen mielellään minulle, ja jo parin viikon päästä tallipiha täyttyikin uuden jalostusorimme ihastelijoista.

Luonteeltaan One Dollar Billy, alias Billie, on erinomainen herrasmies. Se omaa hyvät tavat eikä yritäkään pahantekoa - ainakaan en ole vielä koskaan päässyt sitä yllättämään siitä. Billie on jokatytön unelmahevonen, komea, hieno ja erittäin upea tuttavuus. Tätä hevosta on melko vaikea kuvailla - tai ainakaan sen käytöksessä ei ole mitään vikaa.

Hoitaessa Billie käyttäytyy mainiosti. Se ei yritäkään metkuja, vaan on aina uteliaasti vastaanottamassa vieraat, niin tutut kuin tuntemattomammatkin. Ori on kovin sosiaalinen tapaus, eikä se arastele vieraita lainkaan - kuten ei pidäkään. Se osaa kyllä olla edukseen, mutta useimmiten tammat saavat sen hienoisen pääkopan sekaisin ainakin hetkeksi. Billie rakastaa harjausta, ja useimmiten se jaksaakin nuokkua silmät puoliummessa hoitajan raaputtaessa tämän ruskeaa karvapeitettä. Vesi on Billien toinen nimi - jos näin voisi sanoa. Ori suorastaan juoksee pesukarsinalle ja viihtyisi siellä pitempäänkin, ellei hoitaja tätä taluttaisi pois. Joka kertahan on sitten saatava maistella vettä suoraan letkusta ja vähän leikkiäkin sillä, mikäli se sattuu jäämään hoitajalta "vapaaksi". Se siitä gentlemanista sitten.
Varustaessa Billie on kiltti. Se ei pullistele satulavyötä kiristäessä eikä tappele vastaan suitsienkaan kanssa, mitä nyt hieman nostaa päätään ylös mutta napakalla otteella kun sen laskee alas niin mitään suurempaa showta ei ori siitä jaksa järjestää.

Ratsastaessa Billie toimii erinomaisesti. Se kuuntelee tarkasti kaikkia apuja ja pyrkii miellyttämään ratsastajaansa kaikin tavoin. Ori ei ole erityisemmin herkkä ja syttyykin aika ajoin vähän hitaasti, mutta kyllähän tältäkin löytyy vauhtia - ja vaarallisiakin tilanteita. Billie on mukava ratsu myös hieman kokemattomammalle, mutta tammojen läheisyyteen sitä ei ainakaan aloittelijan käsissä kannata viedä, ori kun tuppaa esiintymään, pörhistelemään ja muuttumaan turhan villiksikin näiden neitokaisten seurassa.
Westernratsuna Billie on ihan omiaan. Se on ketterä ja nopea, ja miellyttävä tapaus muutenkin. Se on tiivistettynä oikeastaan täydellinen: orilla on taidot hallussa ja joskus se tuppaa tekemään kaiken vähän itsekseenkin. Ratsastajalta vaaditaan tosin ihan hyvää tasapainoa, jos sattuu Billie hieman pukittelemaan - silkasta ilosta vain.
Maastossa ori on rauhallinen kaveri. Se ei hötkyile eikä säntäile, ja varmajalkaisuutensa ansiosta se pystyy ketterästi liikkumaan myös vaikeassammakin maastossa. Toisin kuin muut tallimme hevoset, Billie nauttii enemmän letkeistä ja pitkistä kävelyreissuista kuin vauhdikkaista laukkapätkistä - vaikka eihän sekään herrasmiehen tavoin viitsi kieltäytyä, etenkään jos on seuraa tarjolla.

  i. Mr. Millionaire (evm)   ii. Metropolis   iii. Billion
  iie. Baby Dollar
  ie. Princess Royal   iei. Moneymaker
  iee. Spend It All
  e. Cash Keeper (evm)   ei. For Money   eii. Masterpiece
  eie. Alcoholic
  ee. Only One Dram   eei. Whiskey WM
  eee. Great Red

JALOSTUSINFO & JÄLKELÄISET

One Dollar Billy on tällä hetkellä saatavilla satunnaisesti quarterjalostukseen. Ori ottaa vastaan lähinnä oman tallin tammoja, mutta mikäli olisit kiinnostunut astuttamaan oman tammasi tällä orilla, ota yhteyttä sähköpostitse os. nevermind@wippies.com.

  1. qh-t. Louisiana Go, s. 12.11.2007, e. Maya Patria

KILPAILUKALENTERI (VAIN SIJOITUKSET)
WRJ-WESTERN
20.08.2007 WRJ, lk. vaativa trail, Verdade, sija 2/23

NJ-NÄYTTELYT
30.07.2007 NJ, lk. quarter-orit, Indigo, sija 4/6 (KuMa, JS), tuom. Kati K.
23.08.2007 NJ, lk. quarter-orit, Fliphen Valoir, sija 2/7 (LKV2, irtoSERT, JS), päätuom. Emmi L.
1