M D    V A L E N C I E N N E

TWK-II
virtuaalihevonen VH-11155 - a sim-game horse VH-11155

© ESF

     � nimi: MD Valencienne
     � sukupuoli: ori
     � rotu: tennesseenwalker
     � syntymäaika: 01.12.2005 (15v)

     � omistaja: Bayou d'Armens
     � säkäkorkeus: 155 cm
     � väri ja merkit: lehmänkirjava
     � koulutus: juoksukäynti, helppo western
     � painotus: askellajiratsastus

     � kasvattaja: Bayou d'Armens
Ratsastaessa Vallu yrittää pompotella ratsastajaa, oli se sitten taitava tai tuttu ratsastaja, kaikki saa saman kohtelun. Yleensä lämmittely meneekin siihen että ori temppuilee ja yrittää tehdä ihmisen elämän vaikeammaksi. Mitä pitempään ori tempoo niin sitä varmemmin se menee kunnolla lopussa. Jos ori on heti alusta laiska ja nuutunut, niin ei koko lenkistä kyllä tule yhtään mitään. Vallulla on paha tapa olla laiska, jos saa siihen mahdollisuuden. Kun oriilla on sisukkuutta pistää vastaan, niin varmemmin sen sisukkuus antaa myöten jolloin se suostuu yhteistyöhön. Ori ei alistu tekemään ratsastajan mieliksi, vaan tekee yhteistyötä. Se kunnioittaa ratsastajaa joka saa sen hiukan aisoihin. Toki ratsastajalta vaaditaan myös kunnioitusta ja nöyryyttä. Kun Vallu tekee kunnolla töitä, on jälki upeaa. Kapasiteettia on koulupuolella vaativaan B:hen asti, eli ei ihan turha hevonen ole kyseessä. Ori tekee liikkeet huolella ja keskittyneesti ja harvoin tekee virheitä. Jos kilpailuissa Vallu mokaa täysin, niin sen voi pistää kokonaan orimaisuuden piikkiin sillä edes kovakaan melu ei saa sitä häiriintymään niin että se virheitä tekisi. Esteillä Vallu saattaa hiukan kuumeta ja sitten mennäänkin niin vauhdilla että. Toki esteet ylitetään mutta hiukan saattaa tulla vaaratilanteita vastaan kun kaasutetaan ympäri kenttää ylinopeudella. Estekentillä oriin hermot eivät kuitenkaan reistaile, joten loistava se on myös estekilpailuissa. Maastossa ori tykkää mennä niin kovaa kuin hitaatakin, riippuen päivästä. Vallun kanssa voi siis lähteä lähijärvelle lämpimänä sunnuntai-iltana käyskentelemään, mutta myös vauhdikkaat, laukkapainotteisen reissut ovat oriin mieleen. Vallulla on vielä hyvä kunto, eli maastolenkkejä voi tehdä jopa neljän tunnin verran putkeen, ori tuskin hengästyy ollenkaan. Kilpailuissa yleensäkin ori on hiukan jännittynyt ja yrittää näyttää taitojansa kaikille, mutta pysyy kyllä käsissä kun komentaa.

Hoitaessa Vallu saattaa jekkuilla, yrittää olla hankala tai muuten vain esittää äksyä. Ei se kuitenkaan oikeasti ole sitä, oriille tulee näyttää kaapin paikka heti kättelyssä, niin saa hoitotoimenpiteet suoritettua. Harjatessa Vallu kutiaa mahan alta ja yrittää mielellään lähteä karkuun, joten kiinni laittaminen on melkein välttämätöntä. Muuten hevonen nauttii harjauksesta ja tykkää muutenkin kun kyhnytetään ja rapsutetaan. Seurustelu Vallun kanssa on suositeltavaa hoitojen yhteydessä, ori kun kyllä loppujen lopuksi nauttii suuresti seurasta vaikka yrittääkin esittää kovaa tapausta. Ne rapsuttelut varsinkin ovat nannaa, porkkanoiden lisäksi. Kavioita putsatessa Vallu saattaa yrittää vetäistä jalkaansa pois, muttei jaksa sen enempää temppuilla. Varusteet saa laitettua hyvin, ori seisoo useimmiten nätisti paikoillaan eikä yritäkään pullistella mahaansa. Tallissa Vallu ei viihdy yksin, joten sitä ei sinne yksin kannata jättää. Vaikka se ärhenteleekin muille oreille ja potkii seiniä, niin mieluummin niin kuin surulliset silmät kaltereiden takana. Ruokinnan aikaan Vallu on rauhaton muttei potki seiniä vaan odottaa kiltisti vuoroaan. Kilpailupaikoilla ori on hiukan hermostunut hoidettaessakin, joten se kannattaa pitää muista hiukan erillään. Näykkiä se yrittää silloin mutta yleensä se keskittyy vain seuraamaan muiden menoa.

Taluttaessa Vallu yrittää päästä pusikkoon, mutta seuraa kyllä nätisti perässä jos komentaa. Tarhaan päästessään se heittää pienet pukit ennen kuin keskittyy käyskentelemään. Jos ori tarhailee toisen oriin kanssa, niin se yrittää virittää pientä tappelua koko ajan. Talliin tultaessa ori on helppo taluttaa, sillä Vallu tulee melkein automaattivaihteella, ruokinnasta johtuen. Kentälle mentäessä saattaa yrittää pysähtyä tai lähtee kiihdyttämään, vain aiheuttaakseen pientä säpinää. Traileriin Vallu menee mielellään eikä sen asian suhteen tulee suurempia ongelmia.

Sukutaulu;

i. Illegal RDN ii. Endless Promises RDN iii. Poison Promise Ion
iie. Nevermind Sofia
ie. Beyond Perfect ADHG iei. Beyond Bizzarre
iee. Bounce ARJ III
e. MD Yosreia ei. RMV Pajatso eii. Lionheart de Lioncourt EVM
eie. Carpas Darv'n EVM
ee. Petite Goddes eei. Lord Thorn EVM
eee. Hera EVM

Jälkeläiset;

x 18.04.2006 o. MD Forgive Me e. Christabel, om. Salla
x 04.06.2006 o. MD Absurd Bond e. MD Malicious, om. Ionic
x 01.10.2006 o. MD Valiant Malice e. MD Malicious, om. Odessa

Kilpailukalenteri;

x 06.02.2006 Jing Jang NJ Näyttelyt, Tennessee walker-oriit; LKV2/8 + irtoSERT, JS
x 07.02.2006 Distant Draught NJ Näyttelyt, Tennessee walker-oriit; LKV4/9 + KUMA, JS
x 23.06.2006 Kavionkopse Estekilpailut, 70-90 cm; 1/27
x 06.07.2006 Southern E Arabians ARJ Askellajikilpailut, Sekakäyntiluokka; 9/11
x 05.07.2006 Ionic ARJ Askellajikilpailut, Kolmikäynti; 3/15
x 07.09.2006 OFR ARJ Askellajikilpailut, Sekakäyntiluokka; 15/17
x 10.07.2006 Schecke Ponys Westernkilpailut, Helppo Reining; 30/50
x 30.08.2006 Bayou d'Armens ARJ Askellajikilpailut, Sekakäyntiluokka; 26/26
x 30.09.2006 Bayou d'Armens Askellajikilpailut, Kolmikäynti; 4/4
x 30.09.2006 USVA ARJ Askellajikilpailut, Kolmikäynti; tulos
x 01.10.2006 Belfalas ARJ Askellajikilpailut, Keinutuolilaukka; 2/14
x 10.10.2006 Paint Pintocolours ARJ Askellajikilpailut, Keinutuolilaukka; 10/15
x 10.10.2006 Branwen Farm ARJ Askellajikilpailut,Sekakäyntiluokka; 10/20

1