GILLYFLOWER ION VH-10732.
JS.


Klikkaamalla kuvia näet ne suuremmassa koossa.

Nimi Gillyflower Ion, lempinimi Giltsi.
Tennessee walker, tamma.
Syntynyt 16.2.2005, ikä 10 vuotta (03.10.)
Ikääntyminen ensimmäinen kk = 4 va, siitä eteenpäin 3 kk = 1 va.
Väri silver roan sabino, merkkeinä leveä laukki.
Säkäkorkeus 157 cm.
Rekisterinumerot VTWRt-027 ja VH-10732.
Koulutus helppo B, 95 cm, juoksukäynti, vaativa western.
Painotus westernratsastus.
Omistaja Bayou d'Armens ja hoitaja < nimi >.
Kasvattaja Ionic.

Giltsi on luonteeltaan oikein herttainen ja ystävällinen tamma. Tamma on kiltti niin muille hevosille kuin ihmisillekin. Varsinkin pienten lasten kanssa tamma tulee toimeen, ja tuntuu kuin se ottaisi lapset hoiviinsa ja suojelisi heitä kuin omia varsojaan. Hyvin äidillinen Giltsi siis on, ja varmasti hyvä emä varsoille. Vaikka Giltsi on kiltti, niin helppo nakki se ei ole komentelijoille. Tamma osaa pitää puolensa ja pitää varmasti myös lempitarhailukaverinsa Mallun puolia. Ihan tossun alle ei ihminenkään saa Giltsiä, sillä se kyllä huomaa jos tulee väärin kohdelluksi. Se on kyllä harvinaista, sillä tammalle kaikki ovat yhtä kilttejä kuin sekin ihmisille. Hyvän luonteensa Giltsi on perinyt äidiltään.

Ratsastaessa Giltsi on varsin menevä, ja sen askelissa on hyvä istua, sillä ne ovat hyvin pehmeät ja liukuvat. Tosin yhtä näyttävää ja mukavaa juoksukäyntiä Giltsi ei perinyt äidiltään, muttei sekään nyt niin huonosti mene. Giltsi huolii selkäänsä niin taitavan ratsastajan kuin ihan aloittelijankin. Hyvä opetusmestari tamma onkin, sillä sitä kärsivällisempi ja rauhallisempi se on mitä kokemattomampi ihminen on selässä. Taitavan ratsastajan kanssa Giltsi menee näyttävästi ja kuuliaisesti. Tosin tamma saattaa jekkuilla joskus ja heittää pukkeja, mutta nekin tulevat useimmiten ilosta kuin inhosta. Giltsi innostuu aina nähdessään esteitä, ja useimmiten se innostus haittaa hyppysuoritusta joten kovin korkealle ei päästä. Tosin kapasiteettia tuskin korkeammalle edes olisi, tamma kun painottuu selvästi westerniin ja askellajeihin. Westernissä tamma on hyvin kuuliainen ja yhteistyöhaluinen, ja kuuntelee painoapuja tarkalla korvalla. Pyrkimys loistosuoritukseen on tamman hyviä puolia. Kouluratsastuksesta Giltsi ei niinkään välitä, mutta menee kohtuullisesti helpon B:n tasoa. Maastossa Giltsi kulkee korvat höröllä varmuuden vuoksi, jos vaikka jostain ilmestyisi jotain vallan epäilyttävää. Mitenkään säikky hevonen se ei kuitenkaan ole, ja säpsähtäessä se yleensä jää odottamaan ratsastajan ohjeita miten toimia.

Hoitaessa Giltsi yleensä seisoo rauhallisesti paikoillaan ja antaa monenkin ihmisen häärätä ympärillään samaan aikaan. Se ei tunnu häiritsevän tammaa lainkaan, oikeastaan se tuntuu nauttivan suuresta huomiosta. Kaviot tamma antaa putsata nätisti, eikä peseminenkään tuota vaikeuksia. Giltsi on helppo kengittää eikä ongelmia tule eläinlääkärinkään kanssa. Piikkejä se hiukan säpsähtää, mutta sehän on normaalia. Ruokinnan aikaan tamma yleensä kuikkii karsinan oven yli, mutta harvoin pitää mekkalaa. Giltsi on rauhallinen hoitaa myös kilpailupaikoilla, mutta uteliaasti se vilkuilee ympärillensä. Laitumelta ja tarhasta haettaessa Giltsi saattaa lähteä kävellen pakoon, mutta pienen kiusaamisen jälkeen antaa ottaa itsensä kiinni.

Taluttaessa Giltsi on kuin koiranpentu, joka seuraa omistajaansa joka paikkaan. Se ei siis venklaa sinne suuntaan minne itse haluaisi, eikä jää paikoilleen nököttämään. Tarhaan mentäessä vauhti tosin on nopeampi kuin talliin tultaessa. Kentälle Giltsi kuitenkin menee ilman mitään temppuiluja. Traileriinkin tamma menee nätisti, vaikka saattaakin joskus epäillen pälyillä pimeään sisälle.

i. Seventh Promise ii. I Promise EVM
ie. Seventh Angel EVM
e. Gill's Miss Flashy CC ei. Gill's Thunder & Flash C EVM
ee. HF's Lady Lee EVM

iii. You Offend Me iiii. So Unlucky iiie. Amusing Frida
iie. Lady Promise iiei. I Remember You iiee. Beautiful StarSky
iei. Dear Skyway ieii. SkyWay's Punishment ieie. I Love My Sky
iee. Beauty Us Angel ieei. Fresh Limit ieee. My Only Angel
eii. Maggic's Flashman eiii. Maggic's Flashy Boy eiie. Gill's Rio Rita
eie. Pride of Skipper eiei. Wilson Pride eiee. Honeybunch
eei. HF's Miraculous eeii. Miracles Do Happen eeie. Barrel's Chancing Face
eee. HF's Lazy Lady eeei. HF's On Parole eeee. HF's Roane

KILPAILUJA; yhteensä 7. (ARJ 5 kpl) Voittoja 1, sijoituksia 1.
RANKING-PISTEET; -

x 07.01.2006 Farr Arabian ARJ Askellajikilpailut, 3-tahtikäynti (twh+mft), 9/15
x 06.06.2006 Siero ARJ Askellajikilpailut, Sekakäyntiluokka, 1/9
x 09.09.2006 Siero ARJ Askellajikilpailut, Sekakäyntiluokka; 9/12
x 10.09.2006 yt Neyasa KRJ Koulukilpailut, Helppo B; 96/186
x 01.10.2006 Virtuaalikylä Ajaton ARJ Askellajikilpailut, Nelitahtikäynti; 11/12
x 10.10.2006 Branwen Farm ARJ Askellajikilpailut, Nelitahtikäynti; 9/17
x 16.11.2006 KK Pakokauhu Estekilpailut, 80 cm; 2/13

Jälkeläiset;
x 10.06.2006 t. MD Gilawar i. MD Bawar, om. PH
x 20.08.2006 o. MD Jaws i. Jarramas, om. Trance Walkers

Tekstit © MarmelaDi., kuvat © Evening Shade Farm.

Ulkoasu © MarmelaDi. - 2006.
Ulkoasun toimivuus parhaimmillaan selaimilla Opera ja Mozilla Firefox, IE:tä ei suositella.
Kopiointi ehdottomasti kielletty.
1