Ox-ori E-K-A Silver Coco ox

,
Kuvan (c) XL Arabians

 • Nimi: E-K-A Silver Coco ox "Silver"
 • Rekisterinumero: VAHo - 037
 • Syntymäpäivä: 2003 (11.v, ikääntyminen)
 • i. SilverWind ox (ii. Gandeur), e. Coconut ox (ei. tuntematon)
 • Kasvattaja: Eija P. / Southern E Arabs, omistaja: Eija P. / Southern E Arabs
 • Väri/merkit/säkäk.: tummanrautias/-/150cm
 • Käyttö/koulutus: Siitoshevonen,kilparatsu(koulu/este) / Laukka (sileät) ,Koulu (HeC),este(Re70cm)
 • Statistiika, voittosumma, saavutukset: 105 15-18-14-18, 157350v�, 3 in 3 steeplechase youngsters-lähdön voitto kesällä 2004 , Pelennor Versatile lähdön voitto 07.10.2004

  Kun koulutus alkoi,ruvettiin tätä poikaa kouluttamaan lähinnä kouluratsastukseen.Koulutus meni suurilta osin hyvin,mutta kun ruvettiin vaikeampia liikkeitä kokeilemaan,siitä ei tullut mitään.Mutta sitten tuli tämän herran kyvyt esille eräällä maastolenkillä:se on selvä juoksija.Maastossa se laukkaa todella nopeasti ja sulavasti.Jos mukana on muita ratsukoita,ja ne yrittävät ohi,tämä herra lisää vauhtia entisestään.Melko pieni,mutta sitäkin pippurisempi!Isot hevoset saavat tästä yhtälaisen vastuksen kuin itsensä kokoisista hevosista.Silverin kohdalla pientä kokoa ei kannata väheksyä:) Jos nyt kuvailisi Silverin juoksutyyliä.Silver ei väsy nopeasti,jaksaa pitkänkin matkan juuri samaa vauhtia mutta jos se ei pääsee pian kärkeen niin se saattaa häiriintyä muiden hevosten läheisyydestä ja jäädä sen takia kärjestä.Ratsastaessa Silver ei laukkaa hyvin,jos sillä on turparemmi:se heittelee päätään jatkuvasti ja samalla vauhti hidastuu.Sillä käytetään mahdollisimman yksinkertaisia suitsia,jossa on niskahihna,otsahihna,ja tietysti hihnat joissa on kuolaimet(paksut nivel-kuolaimet).Lisäksi suitsissa on normaalit kangas-ohjat.Satulana on kevyt laukkasatula.

  Silver on kiltti mutta tempperamenttinen.Hoitaessa rauhallinen,ainut pahe on se,että se ei nosta kavioita kovin hyvin.Suitsien,satulan yms varusteiden laitto sujuu hyvin.Pesusta Silver nauttii,varsinkin jos se on hikinen.Ei siis pelkää vettä missään muodossa,ei lätäköitä yms.Tammoille Silver hirnuu aina kun se niitä näkee,mutta ei se riistäydy käsistä.Mutta jos on taluttelemassa sitä,niin kannattaa silti pitää riimunnarusta kunnon ote.Ihmisille Silver on todella kiltti,vieraita kohtaan ehkä hieman ennakkoluuloinen mutta tottuu nopeasti.Arastelee hieman autoja,mutta ei pillastu niitä nähdessään.Silver myöskin aistii helposti ihmisten jännityksen esimerkiksi kisoissa,minkä takia se voi muuttua hermostuneeksi mutta ei siltikään "kahjoksi".Jos muut eivät jännitä,niin sitten ei jännitä Silverkään.Muita oreja se ei hyväksy lähelleen,silloin se voi vihaisesti "huutaa" jos muut orit tulevat liian lähelle.Yleensä muut kyllä tottlevat sitä eivätkä yritä tulla sen lähelle.Silver on tallin hevosten kunkku:) Jos kuitenkin jokin ori joskus yrittää "haastaa riitaa" niin Silver kannattaa heti viedä pois paikalta.Mitään haavereita ei ole sattunut mutta hyvä on kuitenkin ennalta ehkäistä niitä.Lähdöissä juostessa Silver ei keskity muuhun kuin juoksemiseen,on sitten lähellä ori tai tamma.

 • Isä: SilverWind ox Isänisä: Gandeur
  Isänemä: Forest Mary

  Emä: Coconut ox Emänisä: tuntematon
  Emänemä: tuntematon

  Silverin suku ei ole mitenkään erityisen tuttu tai menestynyt.Silverin isä, Silver Wind ox , on komea ori joka on käynyt sekä matkaratsastuskilpailuissa,estekilpailuissa ja westernkilpailuissa.Sen menestys on ollut kohtalainen. Coconut ox on Silverin emä, joka on vielä tuntemattomampi kuin sen isä. Coconut on kisannut este ja kenttäkilpailuissa mutta menestystä ei ole tullut kovin hyvin.Tamma on kuitenkin hyvin kaunis hevonen, jolla riittää nopeutta ja luonnetta. Mikään vähäpätöinen siitohevonen ei siis ole kyseessä. Siltä Silver on mitä ilmeisimmin perinnyt juoksuhalunsa.
  Silver Wind ox'in puolelta sukua on tiedossa vielä Silverin ii (Gandeur), ie (Forest Mary), iei (Black Tsunami) ja iee (Mary's Surprice). Kyseisistä hevosista ei ole tietoa kuin Forest Marysta,nätti kimo tamma joka on juoksijatyyppiä ja hyppää hyvin. Tamman olinpaikasta ei ole tietoa.

  // Kisakalenteri //

  Vanhat lähdöt

  Näyttelyt
  2 x LKV1 , 2 x BIS1 , 2 x MVA-sert , 1 x KUMA , 3 x JS
  04.07.04 Heinäpelto NJ-näyttelyt,luokka 1(Arabiantäysveriorit) Tuomari:Noora T. , BIS-tuomari:Mira 1/15 (palkinto:LKV1,BIS1,MVA-sert,JS)
  23.07.04 VFRY NJ-näyttelyt,luokka 3(Arabialaiset Täysiveriorit) Tuomari:Anni , BIS-tuomari:Anni 9/10 (palkinto: KUMA,JS) UUDET KUVAT?
  6.11.04 Eijantalli NJ-näyttelyt,luokka 3 ( Arabialaiset Täysiveriorit) tuomari:? (Päätuomari:Anni) 1/12 (palkinto: LKV1,BIS1,MVA-sert,JS) UUDET KUVAT
  6.11.05 Kisakeskus Felicia Valjakkoajokilpailut(VVJ),luokka 2 (Noviisien hevosvaljakko) ?
  6.11.05 KK Equestrian Valjakkoajokilpailut(VVJ),luokka 3 (Noviisien hevosvaljakko) ?

  Astutuskalenteri / varsatiedot
  Jälkeläisiä 4, menestynein jälkeläinen: First Spectacular Gentleman ox

  Pvm // Skpl // Nimi // Emä // Om.
  4.6.04 // Ori // First Spectacular Gentleman ox // I'm a little cloud // Johanna K.
  28.12.04 // Ori // T.H. Silver Coco´s Star ox // Apollo // Heppatalli Tuuliharja
  03.05.05 // Tamma // E-K-A Wavy Swell ox // I'm a little cloud // KTS-Talli
  04.07.05 // Tamma // SJ Silver Child x // Sibylla Deli // KT Smeagol

  Copyright

  Kaikki Silverin sivuilla esiintyvä materiaali on luvallista. Kuvista olen kysynyt luvat ja ulkoasun+tekstit olen itse tehnyt. Jos kuitenkin on jotain huomautettavaa, niin ota yhteyttä mailitse!

  1