CARRIÉRE BRN VH-22533.
Esikantakirjattu.


Klikkaamalla kuvia näet ne suuremmassa koossa.

Nimi Carriére BRN, lempinimi Carrie.
Tennessee walker, tamma.
Syntynyt 23.07.2006, ikä 6 vuotta (10.03.)
Ikääntyminen ensimmäinen kk = 4 va, siitä eteenpäin 3 kk = 1 va.
Väri ruunikonpäistärikkö tobiano, merkkeinä sukat kaikissa jaloissa.
Säkäkorkeus 157 cm.
Rekisterinumerot VH-22533.
Koulutus helppo A, re 100 cm, juoksukäynti, vaativa western.
Painotus westernratsastus.
Omistaja Bayou d'Armens ja hoitaja < nimi >.
Kasvattaja Branwen Farm.

Carrie on hiukan ailahtelevainen, mutta mitä pienempi ihminen sitä käsittelee, sitä kiltimmin se käyttäytyy. Aikuisille tamma saattaa keksiä ties mitä jäynää tai ruveta muuten vain hankalaksi. Ei Carrie pure tai potki, mitä nyt uhittelee ja tekee kaikkea muuta. Carriehen ei saa helposti luottamusta, sillä se on hyvin ennakkoluuloinen ihmisiä kohtaan eikä se helposti luovu luuloistaan. Luottamuksen rakennettua tamma on nätimmin käyttäytyvä eikä ole niin nyrpeä naamaltaan. Carrie on loppujen lopuksi varsin huomionkipeä, ja tarvitsee ihmisen lähelleen, joka jaksaa pitää sille seuraa. Carrie on kooltaan pieni, mutta luonteeltaan pippurinen, ja ulkoillessaan muiden hevosten kanssa tamma saattaa olla kovinkin riehakas.

Ratsastaessa Carrie on poikkeuksellisen yhteistyöhaluinen, ja on itseasiassa erittäin miellyttävä ratsastaa. Tammalla on hyvin pehmeät ja helposti istuttavat askellajit, jotka ovat vielä kaiken lisäksi todella näyttävät. Carrie hermostuu jos ohjista repii, suustaan kun on niin herkkä. Tamma myös kääntyy jo pelkillä painoavuilla, joten pohkeitakaan ei juuri tarvitse. Westernissä Carrie on salamannopea ja tarkka, eikä tee juuri suuria virheitä. Esteistä Carrie nauttii suuresti ja pomppii vaikka minkä näköisen hirvityksen yli pelkäämättä. Kouluratsastuksesta tamma ei niinkään välitä, eikä oikein jaksa siinä yrittää. Maastoillessa Carrie on hyvin innokas ja haluaa välttämättä mennä porukan nokassa ensimmäisenä. Maastossa Carrie ei pelkää mitään, ja yllättävissä tilanteissa muiden hyppiessä pusikoissa tamma töllöttää yllätystä viileän rauhallisena. Kilpailuissa Carrie on tapansa mukaan viilipytty, eikä mikään stressaa sitä kilpailusuorituksessa.

Hoitaessa Carrie testaa mielellään sekä tuntemattomien että tuttujenkin kärsivällisyyttä tekemällä kaikkea ei-mukavaa. Se saattaa esittää vihaista ja näin testata hoitajan pelokkuutta, tai sitten se saattaa olla puupää eikä kuuntele "seiso" -komennuksia tai vastaavaa. Kun hoitaja näyttää, että kuka on pomo, Carrie asettuu hieman ja seurustelee mielellään ihmisen kanssa. Harjaamisesta tamma itseasiassa pitää, ja piehtaroimalla se varmistaa että sitä jynssätään pitkään joka päivä. Mikäli tallissa on samalla hetkellä paljon hevosia, haluaisi Carrie mielellään seurustella niiden kanssa, eli tamma saattaa olla rauhattomampi. Carrie on hiukan hankala taluttaa, sillä se viskoo päätänsä ilmaan ja yrittää kaikkensa ettei suunniteltuun määränpäähän saavuta. Traileriin Carrie ei meinaa millään suostua menemään, useimmiten sen silmät joudutaan peittämään ja sitä on takapäästä työntämässä vaunuun koko tallin henkilökunta.

i. Hamlet J15 ii. Harton J1 EVM
ie. Hivannay EVM
e. Bubbler Schièr ARJ II ei. Mancor Mcier KTK-III EVM
ee. Bayling Bèysh EVM


KILPAILUJA; yhteensä 6 kpl. (ARJ 5 kpl, WRJ 1 kpl) Voittoja 0, sijoituksia 0.
RANKING-PISTEET; -

x 20.09.2006 Maatila Pemberley WRJ Westernkilpailut, Helppo Halter; 9/10
x 10.10.2006 Paint Pintocolours ARJ Askellajikilpailut, Juoksukäynti; 7/12
x 20.11.2006 Bayou d'Armens ARJ Askellajikilpailut, Sekakäyntiluokka; 20/30
x 20.11.2006 USVA ARJ Askellajikilpailut, 3-käyntiluokka; 7/16
x 25.11.2006 Bayou d'Armens ARJ Askellajikilpailut, Sekakäyntiluokka; 13/30
x 30.11.2006 Branwen Farm ARJ Askellajikilpailut, Juoksukäynti; 9/9

Jälkeläiset;
x 10.03.2007 t. MD Cactus i. MD Sweswe, om. Bayou d'Armens

Tekstit © MarmelaDi., kuvat © Evening Shade Farm.

Ulkoasu © MarmelaDi. - 2006.
Ulkoasun toimivuus parhaimmillaan selaimilla Opera ja Mozilla Firefox, IE:tä ei suositella.
Kopiointi ehdottomasti kielletty.
1