Granita III VH-04839
muistosivu, kuollut 16.4.06

© Oll / Horses of Ukraine
Alhaalla lisää kuvia
 • Virtuaalihevonen
 • Nimi: Granita III "Nana"
 • Sukupuoli: tamma
 • Rotu: terskinhevonen
 • Syntynyt: 18.2.2004 (VHKR)
 • Ikä: 25 vuotta (18.3.)
 • Väri: rautias (gg, ee, Aa, CC)
 • Säkäkorkeus: 153 cm
 • Omistaja & maahantuoja: Ionic
 • Painotus: este
 • Koulutus: ko heA, re 130 cm

Luonne

Nana, joka toi lempinimensä mukanaan Venäjältä on yksi Ionicin uusimmista venäjäntuonneista. Sirorakenteinen, kipakka tamma on hieno esteratsunalku, hypännyt jo 130 sentin ratoja ratsastajansa kanssa. Siitä olisi tarkoitus lähteä eteenpäin täällä Ionicissa.

Nana on todella herkkä reagoimaan, jos joku asia on huonosti, palautetta tulee heti. Ja Nanan mielestä monet asiat ovat huonosti: milloin tuulee liikaa, milloin satulavyö on liian kireällä, milloin taas kuolaimet ovat suuhun laitettaessa liian kylmät tai ratsastajan käsi liian kova. Niinpä Nana tuntui aluksi hankalalta äkäpussilta, mutta todellisuudessa se ei ihan turhasta temppuile. Joskus on tietysti hankalaa ymmärtää, että mikä sillä kertaa on nimenomaisesti vialla, yhteinen kieli on vähän hukassa Nanan kanssa.

Ratsuna Nana on vaativa herkkyytensä takia. Varsinkin ohjasavuista tulee helposti moitteita Nanan suunnasta, se on mitä ilmeisimmin tottunut erittäin kevyeen ohjastuntuun. Jos siis pohkeita annettaessa ohjakset ovat liian tiukalla, Nana pitää niitä ristiriitaisina apuina ja seurauksena on hurja pukkisarja kun eteenpäin pitäisi mennä, mutta ohjista ei kuitenkaan päästetä. Tämä on vain yksi esimerkki Nanan herkkyydestä, tamma on joka tapauksessa varsinainen opettajamestari ratsastuksessa, koska huolimattomat avut johtavat yleensä putoamiseen, sen verran hurjia sen pukit ovat. Nanalla ratsastettaessa ratsastajan täytyy todella tietää koko ajan mitä hän tekee, mihin avut vaikuttavat ja miten hevonen ne tuntee.

Nana saattaa olla hoidettaessa todella rasittava, jos ei huomaa ajatella asioita sen näkökannalta. Liian kova harja, äkkinäiset liikkeet tai joku muu vastaava voi ihmisestä tuntua pikkuseikalta, mutta Nanasta se ei todellakaan ole mikään pikkuseikka. Ja Nana kyllä kertoo hyvin selkeästi potkimalla ja riehumalla, jos joku asia ei ole kohdallaan. Talutettaessa Nana saattaa helposti säikähtää jotain ja hyppiä pystyyn, vaikka noin yleisesti se kyllä tottelee ihan kiltisti hoitajaa. Tosin tarhaan mentäessä se saattaa rynniä portilla.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS
04/10/04
Este
110-120
Enter
-/-

Varsat

FOALING DATE
NAME
COLOR
BREED
SIRE
ADDITIONAL INFO
25/05/05
t. Granat Ion
rt
Tersk
Uranium 84
-
17/12/05
t. Gavrila Ion
km
Tersk
Badani
-

Sukutaulu / Pedigree

 
Graphite EVM Gronstadt EVM Gvalt 13 EVM
Zvona EVM
Shasha EVM Hazkup EVM
Mavritanija EVM
Gadolina EVM Gulam Jr. EVM Gulam EVM
Povada EVM
Obritzina EVM Prikaz EVM
Toshika IX EVM

Kuvia


© Oll / Horses of Ukraine


© Oll / Horses of Ukraine


© Oll / Horses of Ukraine


Luotu 18.9.2004
© Ionic 2004
Layout & kuva: S.T. & V.R.