Zeroboik

UUDET SIVUT
© Starhorse.da.ru
 • Nimi: Zeroboik
 • Sukupuoli: ori
 • Rotu: trakehner
 • Syntynyt: 16.3.2004 VHKR
 • Ikä: 13 vuotta (16.1.)
 • Väri: musta
 • Säkäkorkeus: 168 cm
 • Omistaja & maahantuoja: Ionic
 • Painotus: este
 • Koulutus: re 150 cm
 • Name: Zeroboik
 • Gender: stallion
 • Breed: Trakehner
 • Foaled: 16th Mar 2004
 • Age: 13 years
 • Color: black
 • Height: 168 cm
 • Owner & importer: Ionic
 • Specialization: showjumping

Luonne

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS
10/05/05
NJ
trakehner-oriit
Kemington
-/-
19/04/05
NJ
pv-oriit
Karmakuja
-
22/02/05
NJ
trakehnerit
YT Miinan
-/-

Astutukset

PVM
TAMMA
VARSA
16/01/05
Adelice
Zelda Ion
03/03/05
Kildeer Fated
Faith Ion

Sukutaulu

Zembat RUS Erkan RUS Histograph GER
Hedwig II GER
Impala GER Blaustern GER
Impul GER
Miliza RUS Yarisleiv RUS Yakov RUS
Beifuss GER
Rosenquitte POL Erdrutsch POL
Eleganzen POL

Sukuselvitys

Zeroboikissa yhdistyvät venäläiset, saksalaiset ja puolalaiset trakehner-linjat, joista kaikista on napsittu ne parhaat esteratsujen periyttäjät. Ei ihme, että Zero itsekin on hyvä estehevonen ja että minä sen itselleni ostin kalliista hinnasta huolimatta.
Zeron molemmat vanhemmat ovat estehevosia viimeistä hännänjouhta myöten. Erityisesti emä Miliza on tehnyt hienon ja hyvin pitkän uran kilpaillen useina vuosina jopa maansa mestaruuksista. Miltei joka kerta tuloksena on ollut palkintosija tai ainakin pistesija. Erikoisen tammasta tekee se, että sen jalat kestivät moitteettomasti uran loppuun asti. Zeroboikin kasvattaja kehaisi ettei Miliza ontunut kertaakaan elämänsä aikana. Legendaa tai ei, mutta Milizan uran pituus kyllä kertoo siitä ettei turhia kremppoja ollut. Miliza oli myös erittäin suosittu siitostamma ja se jätti kuusi varsaa, Zeroboikin ollessa viimeinen. Näistä varsoista Zeron lisäksi kolme muutakin on kilpaillut esteitä menestyen vähintäänkin mukavasti.
Milizan isä Yarisleiv ja sen isä Yakov edustavat erästä tunnetuimmista venäläisistä trakehner-linjoista, ns. Yaropolkin-Zekuvin linjaa. Tämä linja on ollut aina erityisen tunnettu kovien suoritushevosten tuottajana, oli kyse nyt sitten laukkaratsuista, estehevosista tai muista. Rakenteellisia heikkouksia on kuitenkin periytynyt suorituskyvyn keralla, joten linjan hevosia on mielellään risteytetty hyvärakenteisten saksalaistammojen kanssa. Tällainen risteytys on Yarisleivkin, sen emä on kohtalaisen roteva, mutta kestävänä ja sitkeänä tunnettu saksalaissyntyinen tamma Beifuss. Beifuss ei koskaan kilpaillut missään lajissa mainittavasti, mutta se oli erittäin käyttökelpoinen hevonen kyllä. Yakov sen sijaan kilpaili risuesteillä. Yarisleiv oli kenttäratsu, joka kilpaili luotettavasti mutta ilman kovin näyttäviä voittoja.
Zeron emänemä Rosenquitte on suvullisesti ja muutenkin erittäin mielenkiintoinen tamma. Se tuotiin maitovarsana emänsä kanssa Venäjälle, missä sen emä Eleganzen tuli myöhemmin tunnetuksi hyvien estehevosten periyttäjänä vaikka se polveutuukin aika koulupainotteisesta suvusta. Rosenquittekin kisasi esteillä jonkin verran, muttei koskaan 120 senttiä korkeammissa luokissa. Sen isä Erdrutsch oli kouluhevonen ja ilmeisesti Rosenquittestä oli tarkoitus alunperin tulla myös kouluratsu, sen verran koulupuolen periyttäjiä sen suvusta löytyy. Rosenquitten kompastuskiveksi kuitenkin muodostui erittäin huonot liikkeet, takakorkeus ja kovasuisuus. Esteradalla sitä pystyttiin vielä hallitsemaan martingaalien ja erikoiskuolaimien avulla, mutta kouluradalla kouluratsun varusteissa se olisi ollut pitelemätön.

Isä Zembat on kilpaillut ratsastajansa kanssa kansainvälisissäkin kisoissa edeten jopa aivan korkeimpiin luokkiin asti. Siitoksessa se ei saksalaisen taustansa vuoksi ole ollut erityisen suosittu, venäläiset trakehner-kasvattajat eivät tahdo helpolla uskoa, että saksalaisesta suvusta voisi tulla niinkin hyvä hyppääjä. Zembat ei ollut rakenteeltaan mikään erityisen hyvä, joten siinä ehkä toinen syy, miksi oria on vähän vierastettu.
Zembatin isä Erkan on kahden tuontihevosen varsa ja kilpaili estehevosena jonkin aikaa. Mitään suurempaa menestystä se ei saavuttanut, mutta siitosoriina se jätti pienistä ikäluokista kohtalaisen hyviä varsoja. Sen isä Histograph oli melko raskastyyppinen kouluhevonen, joka muutaman hienon kansainvälisen voiton jälkeen myytiin suurella rahalla silloiseen Neuvostoliittoon ja se ei myymisen jälkeen saanut enää oikeastaan mitään aikaiseksi kouluradoilla. Siitosoriinakin se osoittautui vähän epäonnistuneeksi, sen jälkeläisistä kannattaa Erkanin lisäksi mainita ainoastaan tamma Nikalija, joka on kisannut jonkin verran koulua.
Zeron isänemä Impala on itsekin saksantuonti, mutta sen suvusta ei löydy oikeastaan mitään mainittavaa. Molemmat vanhemmat ovat sellaisia ihan hyviä perusratsuja, joilla on hyvä rakenne ja sitä kautta melko mukavat ktk-pisteet, mutta joilta ei löytynyt sen ihmeempää lahjakkuutta mihinkään ratsastuksen lajiin. Impala itsekään ei ole kilpaillut vaan ollut koko ikänsä lähinnä siitostammana. Tästä onkin tuloksena toistakymmentä varsaa, joista Zembat on ainoa mainitsemisen arvoinen. Muutamia ihan kivoja varsoja se on jättänyt myös täysiverioreista.


Luotu 16.1.2005
© Ionic 2005
Layout & kuva: S.T. & V.R.