Brandenburgit   

Protagonist GA VH14-066-0024

Kuva ja perustiedot
Muistosivu, kuollut 20.10.2016


© VRL-02751

Luonnekuvaus

Vauhti korjaa virheet ja voima tekniikan, se on Rotan tunnuslause. Yritäpä hypätä sillä rataa. Kyllä se kulkee ja hyppää ihan mitä tahansa eteen tulee, mutta silti välillä tekee mieli sulkea silmät ja lukea viimeinen isä-meidän. Sikäli jos nyt pysyy selässä, Rotan mielestä ratsastaja on lähinnä haittatekijä, joka yrittää rajoittaa kaikkea kivaa. Joskus ori tympiintyy liikoihin pidätteisiin ja nakkaa ratsastajaparan maahan hyvin harjoitellulla pukki-väistö-loikka-sarjalla. Toisinaan ratsastaja tulee selästä alas ihan omia aikojaan, kun Rotta päättääkin yhtäkkiä hypätä askeleen kauempaa kuin terve järki sanoo tai tulee liian lähelle estettä ja loikkaa lähes pystysuoraan ylöspäin.

Ei Rotta ilkeä ole, ei missään nimessä. Sehän suorastaan rakastaa esteitä ja hyppäämistä! Ne on ne ratsastajan päähänpistot pidätteistä ja yleisestä vauhdin hillitsemisestä ne, mistä se ei pidä. Mistään jumppasarjoista se ei ymmärrä mitään ja hyppytyyli on tosiaan sen näköinen, mutta yli mennään ja yleensä vielä puhtaasti. Radalla täytyy olla jonkin sortin norsujarrut kuolaimina, että saa vähän suuntaa annettua, muuten kannattaa antaa suhteellisen vapaat kädet ja yrittää roikkua kyydissä.

Sileällä Rotta on varsin epämotivoitunut tekemään yhtään mitään. Kun sen kanssa tarpeeksi taistelee ja saa jonkinlaisen henkisen niskalenkin siitä, se antaa periksi ja saattaa olla jopa kuuliainen ratsu. Sitä kuitenkin kestää harvoin kauan, joten kannattaa nauttia siitäkin vähästä. Liikettä kyllä löytyy, varsinkin jos Rotan saa liikkumaan oikein päin. Maastossa se ryöstää helposti, kannattaa panna sille samanlaiset norsujarrut päähän kuin esteradalle ja ratsastaa leppoisasti löntystelevän osaston viimeisenä. Maastoesteitä ei ole kokeiltu, eikä kokeilla.

Astutukset

Pvm Tamma Varsa
07/2014 Pia-Batalia GA o. Protokoll Ion
11/2014 Born This Way J (trak) o. Judas Ion (FWB)
10/2015 Renate Lennstrup (DWB) t. Rosamunde Ion (FWB)
12/2015 Pia-Batalia GA o. Protzig Ion
04/2016 Utopie du Lanore t. Unathi Ion

Kilpailut

pvm laji luokka järjestäjä sijoitus
- - - - -

Suku

Oktant EVM
brandenburg, 169 cm, m
Oktanz EVM
brandenburg, 173 cm, m
Orleanus EVM
brandenburg, 170 cm, rn
Sabernette EVM
brandenburg, 165 cm, rn
Matahari EVM
brandenburg, 160 cm, m
Majersal EVM
brandenburg, 166 cm, m
Madam Gerte EVM
brandenburg, 162 cm, rn
Primabel EVM
brandenburg, 167 cm, rn
Prinzipp EVM
brandenburg, 172 cm, rt
Prianoz EVM
brandenburg, 168 cm, rt
Lutine EVM
brandenburg, 162 cm, rt
Heliodora EVM
brandenburg, 166 cm, rn
Heliodorus EVM
brandenburg, 166 cm, rn
Regalina EVM
brandenburg, 165 cm, m