Montanas GA VH12-021-0074
muistosivu, kuollut 2.12.12


© I. Kirk
  • Virtuaalihevonen
  • Nimi: Montanas GA
  • Sukupuoli: ori
  • Rotu: trakehner
  • Syntynyt: 01.03.2009 VHKR
  • Väri: musta
  • Säkäkorkeus: 166 cm
  • Omistaja & maahantuoja: Ionic / S VRL-00329
  • Painotus: koulu
  • Koulutus: -

Luonne

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS
17/09/12
KRJ
GP
Nonshein
-/-
20.6.12
Koulu
GP
Praya
7/8
20.6.12
Koulu
GP
Praya
6/8

Astutukset

PVM
TAMMA
VARSA
02/10
Miami Ion (pv)
t. Montevideo Ion (pv)
09/10
Kohinoor Ion (FWB)
o. Moon of Baroda
09/10
Loveaffair Ion (palomino)
t. Lovable Ion
02/12
Palm Beach SIN (anglo-trak)
t. Riviera Ion
08/12
Jaylyn Lady GA xx
t. Lady Montemayor Ion
08/12
Chamberlainess GA xx
o. Mon Ami Ion
11/2012
Corinne af Lynge (knn)
o. Montague Ion (knn)

Sukutaulu

Monrepos EVM
trak, 168 cm, rn
Moräne EVM
trak, 167 cm, rn
Fliederkranz EVM
trak, 173 cm, m
Maiglöckchen EVM
trak, 166 cm, mkm
Sallie's Tycoon xx EVM
xx, 162 cm, mkm
Mailand EVM
trak, 169 cm, m

Sukuselvitys

Montanasin isä Monrepos on tehnyt pitkän uran ensin kouluratsuna ja sitten siitosoriina. Kummassakin se on menestynyt kohtuullisesti, vaikkei mikään erityinen huippu olekaan. Sen koulu-uraa rikkoivat useat ratsastajan vaihdokset, ori vaihtoi omistajaa useasti ja ratsastajaa vielä useammin. Se kilpaili pääasiassa Intermediaire-tasolla, vaikka sillä olisi ollut kyllä rahkeita GP-tasollekin. Jalostusoriina se on jättänyt melko hyviä kouluvarsoja, joukossa on useampia GP-tasolle yltäneitä hevosia.

Isänisä Moräne oli legenda jo eläessään, tosin vain negatiivisessa mielessä. Ori oli suvultaan, rakenteeltaan ja liikkeiltään loistava, mutta niin vihainen käsitellä ja hankala ratsastaa, ettei sillä koskaan kilpailtu. Se oli nuorena varsin epäsuhtaisen näköinen ja moni luuli ettei siitä koskaan tulisi rakenteellisesti korrektia hevosta. Tämän takia se kiersi nuorena monilla eri omistajilla. Ilmeisesti tänä aikana ori oppi olemaan luottamatta ihmisiin ja myös vihaiseksi. Miksi sitä ei ruunattu, vaikkei siitä uskottu mitään tulevan, on kysymysmerkki. Siitosoriina sitä käytettiin jonkin verran, kaikesta huolimatta, olihan se komea ori ja hyvästä suvusta. Sille valikoidut tammat olivat rauhallisia ja hyväluonteisia. Varsoista on tullut kelpo hevosia ja Moräne ei ole nykyään enää mikään vältelty nimi jalostuksessa.

Isänemä Fliederkranz oli juuri tällainen rauhallinen, jopa laiska hevonen. Se oli isokokoinen ja kömpelönnäköinen tammanrohjo, mutta luonne oli vallan mainio. Huolimatta rakenteellisista puutteistaan Fliederkranzia käytettiin jalostuksessa melko paljon, sille yritettiin aina valita mahdollisimman jalot ja hyvärakenteiset oriit tasapainottamaan rakennetta. Se on jättänyt hyviä varsoja myös täysiverioreista.

Montanasin emä Maiglöckchen on rakenteeltaan todella hieno ja elegantti tamma. Se on saanut hyviä palkintoja jo nuoresta lähtien rotunäyttelyissä. Se myös kilpaili 5-6-vuotiaana kouluratsastuksen ikäkausikilpailuissa ja menestyi kohtalaisesti. Sen jälkeen se on toiminut siitostammana ja ehti jättää peräti 10 varsaa ennen kuolemaansa 18-vuotiaana. Varsat ovat olleet kautta linjan hyvärakenteisia ja luonteeltaan yhtä yhteistyöhaluisia kuin Maiglöckchen itse oli.


Luotu 28.7.2008
© Ionic 2008
Layout & kuva: S.T. & V.R.