Sukhaya Pogoda VH12-039-0029
muistosivu, kuollut 28.12.14

© R. Kolarova
 • Virtuaalihevonen
 • Nimi: Sukhaya Pogoda
 • Sukupuoli: tamma
 • Rotu: budjonny
 • Syntynyt: 13.04.2012 (VHKR), Venäjä
 • Väri: rautias
 • Säkäkorkeus: 160 cm
 • Omistaja: Ionic / S VRL-00329
 • Maahantuoja: Pirkko Rantala
 • Painotus: esteratsu
 • Koulutus: Helppo A - 140 cm

Luonne

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJA

Varsat

PVM
NIMI
SKP
VÄRI
ROTU
ISÄ
MUUTA
26.9.12
Zavidovo Ion
ori
rt
budjonny
Zaviduyu
myyty
2.1.13
Ruslan Ion
ori
rt
budjonny
Rveniye
-
24.8.14
Stjuardessa Ion
tamma
rt
budjonny
Krasnyj Izumrud
-
24.9.14
Polomka Ion
tamma
-
budjonny
Arbitrazh
-
24.10.14
Rustam Ion
ori
rt
budjonny
Rostislav GA
myyty

Sukutaulu

Preus EVM
budj, 159 cm, rt
Prelest EVM
budj, 155 cm, rt
Kima EVM
budj, 160 cm, rt
Goda EVM
budj, 162 cm, rt
Kvadrenj EVM
budj, 168 cm, rt
Gojaderka EVM
budj, 161 cm, rn

Sukuselvitys

Pogodan isä Preus ei ollut koskaan erityisen suosittu siitosori. Sillä oli kyllä hyvä rakenne ja ihan kohtalainen sukukin, mutta kisatuloksia se ei koskaan saanut jatkuvien jalkaongelmien takia. Osa ongelmista oli ihan tapaturmaisia vahinkoja, kuten se kun ori mursi takavuohisensa potkaistuaan takajalkansa läpi trailerin takaluukusta. Se astui kaikenkaikkiaan kymmenkunta tammaa ennen kuin se lopetettiin.
Prelestistä voisi käyttää sanontaa "pieni ja pippurinen". Oriilla ei ollut säkäkorkeutta kuin 155 senttiä, mutta siitä huolimatta se hyppäsi helposti 130 sentin ratoja. Lisäksi se oli erittäin ketterä, sillä pystyi ratsastamaan todella lyhyet radat ja se oli pelottavan nopea. Jalostuksessa sitä vähän vierastettiin pienen koon takia, mutta se on jättänyt muutamia hyviä estehevosia isokokoisemmista tammoista.
Kima ei kuulunut niihin isokokoisiin estetammoihin, joille Prelestiä yleensä käytettiin. Se oli harrastehevonen, joka ei koskaan kilpaillut joitain leikkimielisiä kisoja lukuunottamatta. Se oli luonteeltaan erityisen rauhallinen ja toimi jonkin aikaa ratsastuskoulunkin hevosena.

Pogodan emän Godan piti olla superlahjakkuus esteillä. Se polveutui loistavaksi tiedetyistä vanhemmista ja suku oli muutenkin täynnä menestyneitä esteratsuja. Kaksivuotiaana se häikäisi varsanäyttelyiden tuomarit hyppytyylillään ja vetävällä laukallaan. Kolmivuotiaana irtohypityksessä se selviytyi lähestulkoon mistä tahansa tehtävästä, mitä sille annettiin. Kuitenkaan siitä ei koskaan tullut oikein kilpahevosta. Ensimmäinen ratsuttaja sanoi, ettei hän pärjää kovaluonteiselle tammalle, toinen käytti kyseenalaisia keinoja. Ratsastajat vaihtuivat, omistajat samoin ja tammasta tuli luonteeltaan epäluuloinen ja vihainenkin. Lopulta se päätyi epäonnistuneena kilpahevosena kasvattajalle, joka astutti sen omalla oriillaan. Tamma rauhoittui varsomisen jälkeen ja varsasta tuli hyvä estehevonen. Sen jälkeen Goda on varsonut lähestulkoon joka vuosi ja sen varsat ovat olleet haluttuja esteratsuja.
Emänisä Kvadrenj oli todella isokokoinen budjonnyksi, mutta siitä huolimatta hyvin sopusuhtainen, jopa puoliverimäinen. Se myös hyppäsi loistavasti ja myytiin isolla rahalla Venäjältä keski-Eurooppaan. Venäjällä se ehti astua vain muutamana kautena rajoitetun määrän tammoja, joten sen nimi on budjonnysuvuissa harvinainen, mutta kovin tavoiteltu.
Gojaderka loisti laatuarvosteluissa maitovarsasta lähtien ja sai jatkuvasti kehuja hyppytyylistään. Toisin kuin vaikealuonteisempi tyttärensä Gojaderka myös kilpaili ja pärjäsi hyvin vaikkei ihan kuumimpaan kärkeen koskaan yltänytkään.


Luotu 30.8.2012
© Ionic 2012
Layout & kuva: S.T. & V.R.