Rosett's Lucetta GA VH12-027-0130
muistosivu, kuollut 22.1.17


© NF-kuvia
 • Nimi: Rosett's Lucetta GA "Lucia"
 • Sukupuoli: tamma
 • Rotu: newforestinponi
 • Syntynyt: 01.10.2011 (VHKR)
 • Väri: tummanpunaruunikko
 • Säkäkorkeus: 140 cm
 • Suku: Blackmoor Colby EVM - Rosett's Luvenia EVM
 • Omistaja & maahantuoja: Ionic / S VRL-00329
 • Painotus: yleisponi
 • Koulutus: ko vaB, re 80 cm, valjakko
 • Virtuaalihevonen

Luonne

Lucia on kiltti, mutta jokseenkin laiskanpulskea ratsastettaessa. Hoitohevoseksi se sopisi pienimmällekin aloittelijalle kiltteytensä vuoksi. Joku toinen joutuu kuitenkin nostamaan kaviot, Luciaan iskee joskus pieni "enpäs nostakaan kavioitani" - piru. Tarhasta kiinni saaminen voi joskus myös olla työlästä Lucian leikkiessä hippaa, mutta namipala tai, mikä vielä parempaa, kauraämpäri lopettavat leikit sikseen ja Lucia tulee kipin kapin luokse. Vinkki: kuiva leipä on suurin herkku, mitä Lucia tietää.

Ratsunakin Lucia on periaatteessa kiltti, mutta armottoman laiska. Kyllä se nätisti ja tasaisesti tallailee kenttää ympäriinsä niin että selässä pysyy kehnoinkin ratsastaja, mutta jos jotain muuta pitäisi tehdä, niin se on sitten jo vaikeampi juttu. Lisäksi tuntuu siltä, että Luciaan ei tehoa mikään, raipalla saa naputella ihan niin paljon kuin haluaa ja kannuksen kaivaa maksaan asti, mutta eteenpäin vievä vaikutus, jos sitä yleensä on, kestää noin puoli minuuttia.

Meidän teoria onkin, että Lucia on katsellut hiekkakenttää elämässään liikaa, sillä maastossa tällaista ongelmaa ei ole. Siellä Lucia punnertaa eteenpäin pirteänä ja ilman pakottamisen tarvetta. Kiltti ja pomminvarma se maastossakin on, ei pelkää mitään vastaantulevaa ja kulkee tasaisesti eteenpäin. Tällöin siitä löytyy jopa jonkinlaista miellyttämisenhaluakin, erilaiset taivutukset, lisäykset, väistöt, jopa laukanvaihdot sujuvat metsäpolulla kuin vettä vain. Onhan Lucia koulutettu melko pitkälle ja kapasiteettia näyttäisi löytyvän vielä eteenpäinkin.

Sukuselvitys

Lucian isä Blackmoor Colby on Blackmoorin siittolan kasvatteja, muttei sieltä menestyneimmästä tai suosituimmasta päästä. Rakenteeltaan se on ihan ok, ei suurempia ongelmia muttei mikään ehdoton huippukaan. Luonteeltaan se on varsin hyvä, mutta erityisen hyvä se ei ollut kilparatsuna eikä valjakkoajossakaan, vaikka sitäkin sillä kokeiltiin. Ihan perusluotettava suoritusponi, mutta jäi aina niiden näyttävämmin liikkuvien varjoon. Niinpä se jäi Blackmoorissa vähän syrjään, siellä kun keskitytään erityisesti kilpaponien jalostukseen. Colbylla ei ollut kovin monia jälkeläisiä, kun se myytiin yksityiselle ja ruunattiin. Colby on väriltään musta, sillä on tähti ja pieni sukka toisessa takasessa. Säkäkorkeus on 138 cm.

Emä Rosett's Luvenialle valittiin aikanaan vaatimattomasti liikkuva, mutta kiltti Colby tasoittamaan tamman ominaisuuksia. Luvenian liikkeitä katsellessa häikäistyy, ne ovat melkein korkeammat ja näyttävämmät kuin mitä nyffeillä oikeastaan tulisi ollakaan. Luonteeltaan se on varsin säpäkkä, ei erityisen soveltuva lastenratsuksi. Sen jalostuskäyttöä puolsi lähinnä sen hieno suku ja mainio rakenne. Luvenia on liinahtavajouhinen rautias ja se on 141 senttiä korkea.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS
10.8.13
VSN
Newforestit
VSN
5/12
3½-3½-4-4-3-3½-4-4-3-3 = 35,5p
2.2.13
VSN
Ponitammat
Optimal
7/12
3+3+3+3,5+3,5+3+3,5+3,5+3+3,5=32,5p
22.11.12
Match show
ponitammat
Kaylee
SIN3
5.8.12
Match show
Muut ponit
Nidarvellir
SIN2
25.3.12
Näyttelyt
NF-tammat
Nerian
II-palkinto, "tyypikäs tamma, jolla on hyvä syvä runko. Jaloissa pitkät sääriluut."

Varsat

PVM
NIMI
SKP
VÄRI
ROTU
ISÄ
MUUTA
23.6.12
Ionin Pioni
tamma
trn
nf
C.B. Frank Wazoo
-
23.11.12
Eldorado Ion
ori
rn
nf
Cadillac Call ME
-
5.2.13
Lucilla Ion
tamma
trn
nf
Picobello
-
28.2.16
Lucas Ion
ori
-
nf
Brooksley Larkin
myyty
6.10.16
Lucky Shot Ion
ori
m
nf
Brooksley Larkin
-


Luotu 23.1.2012
© Ionic 2012
Layout & kuva: S.T. & V.R.