Kenya HAR VH12-035-0151
muistosivut, kuollut 17.1.16


© ei halua nimeään julki
 • Nimi: Kenya HAR "Kenia"
 • Sukupuoli: tamma
 • Rotu: connemara
 • Syntynyt: 20.6.2012
 • Väri: ruunikonkimo
 • Säkäkorkeus: 143 cm
 • Omistaja: Ionic / S VRL-00329
 • Kasvattaja: Harlakka
 • Varattu kasvattajalta ennen syntymää
 • Painotus: esteratsu
 • Koulutus:
 • Virtuaalihevonen

Luonne

Kenia on hivenen haastava kaveri, emme ole päässeet vielä oikein selvyyteen siitä, onko se vain tammamainen vai muuten vain pimeähkö. Pahempiakin rettelöitsijöitä on kyllä nähty, Kenia ei ole sieltä mahdottomimmasta päästä. Se vain säikkyy helposti nopeita liikkeitä ja tilanteita, ja vetäisee säikkymistilanteista usein hernepellon nenäänsä. Onhan se nyt tietenkin ihmisen vika, että kumartui liian nopeasti nostamaan kavioita ja että suitsittaessa jokin hihna osui korviin väärin, tai että maastolenkillä pusikosta lähti rusakko ja tuulella oksa putosi polulle. Ja joinain päivinä minkäänlaisen ratsastuksellisen suorittamisen vaatiminen on liikaa, Kenia puree kuolaimeen, häntä viuhtoo ja korvat sojottavat kroonisesti taaksepäin.

Millä näistä mökötyskohtauksista pääsee eroon, onkin sitten jo toinen juttu. Joskus kelpaa rauhallinen juttelu ja taputtelu, ratsastettaessa hetken löysääminen ja pari kierrosta käyntiä pitkin ohjin, herkuillakin saa toisinaan lepyteltyä ja joskus ei auta yhtään mikään, vaan Kenia pysyy kireänä kuin viulunkieli. Koskaan ei voi tietää, millainen päivä on menossa, joten kaikkien kannalta on parasta yrittää vältellä tilanteista, joista Kenia ottaa itseensä. Kaikkea ei tietysti voi välttää eikä ennakoidakaan, mutta varmaotteinen, mutta silti varovainen käsittely on aina hyvä juttu ja liikaa simputtamistakaan ei kannata harrastaa.

Koska hyvänä päivänä kapasiteettia ja miellyttämisenhaluakin löytyy, Kenia on koulutettu varsin pitkälle ja se on monipuolinen ja lahjakas ratsu. Siltä sujuu kouluvääntö, valjakkoajonkin saloja sille on opetettu, maastoratsuna se on liikennevarma, sitkeä ja varmajalkainen. Sen suurin rakkaus ovat esteet, olivat ne sitten kentällä tai maastossa. Kenia on erinomainen maastoesteillä, hyppää todella tarkasti ja varovaisesti. Rataesteillä se pääsee esittämään kaikkein parhaita puoliaan: ketteryyttä, hienoa hyppykapasiteettiaan, tarkkaa "estesilmää", ja nopeaa apuihin vastaamista. Niin, se olisi oivallinen kilpaponi, jos se ei olisi naama näkkärillä puolta hereilläoloajastaan...

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS
25.7.13
VSN
Connemaratammat
Hurme
-

Varsat

PVM
NIMI
SKP
VÄRI
ROTU
ISÄ
MUUTA
10.10.12
Turlough Ion
ori
rnkm
connemara
Horizon's Luka
-
12.2.13
Kiera Ion
tamma
rnvkkokm
connemara
Aidan Bulgar
-
1.4.13
Dathuil Ion
ori
-
connemara
Aidan Galax
tilausvarsa
20.2.14
Gaoithe Dearg Ion
ori
rn
connemara
Breezy Redmund
-
9.1.15
Eala Bán Ion
tamma
rnvkkokm
connemara
Poniniemen Jarlath
-

Sukutaulu

Caridad Cula
142 cm, km
Hay Buddy EVM Pokito Pigmy EVM
Impressive Selma EVM
Lady Jan EVM Hot Shot EVM
Midnight Illusion EVM
Rominique
144 cm, km
Wasley M EVM Gorand EVM
Fiella Fast EVM
Eveltina EVM Superior EVM
Ravarin Lila EVM


Luotu 12.6.2012
© Ionic 2012
Layout & kuva: S.T. & V.R.