Dewbury's Jolie VH-56842
muistosivu, kuollut 26.4.09


© Y. Karlsson
  • Nimi: Dewbury's Jolie
  • Sukupuoli: tamma
  • Rotu: connemaranponi
  • Syntynyt: 15.2.2007 (VHKR)
  • Väri: ruunivoikko
  • Säkäkorkeus: 146 cm
  • Omistaja & maahantuoja: Ionic
  • Painotus: kenttä
  • Koulutus:
  • Virtuaalihevonen

Luonne

Kisat

Kuuntähti
PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS
24.1.09
Näyttelyt
Muut ponit
-/-
21.8.07
Koulu
heB
Susilaakso
7/34

Varsat

PVM
NIMI
SKP
VÄRI
ROTU
ISÄ
MUUTA
26.3.08
Judita Ion
tamma
-
ratsuponi
Expecting Stardom xx
-

Sukutaulu

Dewbury's Silvino EVM
147 cm, rnvkko
Rapid Light EVM
147 cm, km
Silver Thread EVM
145 cm, rnvkko
Dewbury's Jodene EVM
144 cm, m
Blue Hunter EVM
146 cm, mpäis
Dewbury's Jody-Ann EVM
142 cm, rn

Sukuselvitys

Jolien isä Dewbury's Silvino on varsin suosittu siitosori hyvän rakenteensa vuoksi. Ori on voittanut useana vuonna peräkkäin parhaan aikuisen oriin tittelin ja lisäksi se on palkittu myös jälkeläistensä ansiosta. Sillä onkin erinomaisia varsoja ja se periyttää vahvasti muhkeata rakennettaan, joka näkyy myös Joliessa.
Silvinon isä Rapid Light oli myös isokokoinen ja massiivinen ori, jonka vaikutus näkyy sen varsojen rakenteessa. Luonteeltaan se oli erittäin hyvä ja siinä olisi ollut aineksia varsinaiseksi legendaksi, mutta oriin jälkeläismäärä jäi pieneksi.
Silvinon emä Silver Thread oli ratsastuskoulun poni, kuuleman mukaan suosittu kiltin luonteensa ja hyvien askellajiensa takia. Vanhetessaan se jäi tuntiponin tehtävistä eläkkeelle ja se sai muutaman varsan, joista kaikki ovat osoittautuneet erittäin hyvärakenteisiksi ja kilteiksi käyttö- tai näyttelyponeiksi.

Jolien emä Dewbury's Jodene on rakenteeltaan melko kevyt ja urheilullinen ja kilpaponi se on nuorempana ollutkin. Se kilpaili esteitä ja kenttää mukavalla menestyksellä. Siitokseen jäätyään jätti kolme erinomaista varsaa, se on ollut erityisen hyvä rotevarakenteisten orien kanssa, jotka ovat antaneet varsoille tukevampaa rakennetta, kun emältä on periytynyt urheilullisuus.
Jodenen isä Blue Hunter oli harvinaisen värinen kilpaponi, joka ei pärjännyt näyttelyissä kovinkaan hyvin, koska oli hyvin kevyt rakenteeltaan, mutta käyttöominaisuuksiltaan ja luonteeltaan se oli täysi kymppi. Sen vuoksi sitä käytettiin jalostuksessakin jonkin verran ja se periytti väriään eteenpäin siinä kuin sporttisuuttaankin.
Dewbury's Jody-Ann oli Dewburyn siittolan ensimmäinen kasvatti, joka jätettiin siittolaan melkeinpä tunnesyistä. Se ei kilpaillut koskaan ja näyttelyihinkin osallistui harvoin, mutta pärjäsi niissä hyvin. Se oli rakenteeltaan sellainen keskiverto, ei kovin kevyt, muttei hirveän raskaskaan. Siitostammana se toimi monet vuoden ja on jättänyt tähän mennessä parhaat Dewburyn kasvatit.


Luotu 25.7.2007
© Ionic 2007
Layout & kuva: S.T. & V.R.