Dagalyos Ion VH13-070-0003
MUISTOSIVU, kuollut 22.12.21

© Klaudia
  • Virtuaalihevonen
  • Nimi: Dagalyos Ion
  • Sukupuoli: ori
  • Rotu: kisber
  • Syntynyt: 23.6.2011 VHKR
  • Väri: tummanruunikko
  • Säkäkorkeus: 167 cm
  • Omistaja & kasvattaja: Ionic / S VRL-00329
  • Painotus: este
  • Koulutus:

Luonne

Dagalla ratsastaessani mielessä pyörii hyvin usein jostain netistä aivoihin tarttunut lausahdus: "Ei tule henkisen työn tekijää. Lapiomies tulee, ja hyvä." Ihan ei siis virranjakaja lyö kipinää joka kierroksella, ainakin mitä tulee kouluratsastuksen ihmeisiin. Sileällä Daga on aikamoinen palikka, jonka on välillä (tai ollaanpa rehellisiä: hyvin usein) vaikea käsittää mitä siltä halutaan ja missä sen omat raajat ja runko menee. Pitäähän kaikille hevosille uudet asiat opettaa pienissä osissa, mutta Dagaa varten ne pitää pilkkoa suorastaan atomeihin. Ja minimaalisen pienestä reaktiosta edes vähän oikeaan suuntaan on palkittava runsaasti. Siinä saa ratsastaja ja valmentaja välillä hieroa älynystyröitään. Hevoseltahan ei mitään hierottavaa löydy.

Daga on kuitenkin äärikärsivällinen eikä protestoi vaikkei ymmärtäisi mitä siltä halutaan. Se jaksaa yrittää yrittämisenkin jälkeen. Siinä mielessä se on todella kiitollinen ratsastettava, jolla on työmoraali enemmän kuin kohdillaan. Toki se vaatii ratsastajalta paljon, turhautua ei saa eikä varsinkaan purkaa sitä hevoseen, se tuntuisi itsestäkin suorastaan epäreilulta.

Esteet ovat Dagan suuri rakkaus, kuten estesuvusta polveutuvalle hevoselle toki sopiikin. Estekentällä se ei jää ihmettelemään ratsastajan kummallisia apuja ja ajatuksia vaan leiskauttaa yli mistä tahansa. Tyylikin on sitten vähän sen mukainen... Myös esteillä on vaadittu melko tavalla harjoittelua ja hikeä, että Daga on saatu tajuamaan mitään esimerkiksi jumppasarjoista tai askeleen lyhentämisestä tai pidentämisestä. Siinä se hyppytyylikin on parantunut, mutta jos ratsastaja on epävarma asiastaan, Daga lyö palikkavaihteen silmään. Yli mennään tai ainakin yritetään, mutta muuten tekee mieli sulkea silmät. Ja jos radalla on vastassa jokin vähänkään haastavampi sarja, kannattaa todellakin sulkea silmät, koska se päättyy melko varmasti puomien sekaan.

Hoitohevosena Daga on suorastaan herttainen, se on kaikin tavoin kiltti ja mukava vaikka onkin ori. Hyvä työmoraali näkyy varusteita pukiessa. Dagan mielestä on kivaa päästä töihin ja ei paljon puutu ettei se odota hoitajaansa suu auki karsinan ovella, että nyt äkkiä kuolaimet suuhun ja mennään.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS

Astutukset

PVM
TAMMA
VARSA
11/2018
Mondai Ion
o. Dagály Ion
11/2018
PP's Vivianna
t. Vivietta Ion

Sukutaulu

Gelert Ion Harcos GA Fejedelmi EVM
Lohere EVM
Aida Csilla Ion Croesus GA
Aida Adrienn GA
Evike GA Fülop EVM -
-
Eszti EVM -
-


Luotu 26.4.2012
© Ionic 2012
Layout & kuva: S.T. & V.R.