Brohim v.d. Djoehem VH12-100-0008
muistosivu, kuollut 26.11.15

© M. Stazsalek
 • Nimi: Brohim v.d. Djoehem
 • Sukupuoli: ori
 • Rotu: wielkopolski
 • Syntynyt: 15.08.2009 VHKR
 • Väri: ruunikko
 • Säkäkorkeus: 165 cm
 • Omistaja: Ionic / S VRL-00329
 • Kasvattaja: Djoehem
 • Ostettu kasvattajalta 15.9.09
 • Painotus: yleisratsu
 • Koulutus: re 140 cm, ko vaB, me 100 cm, valjakkoajo
 • Virtuaalihevonen

Luonne

Brohim on aika kovaluonteinen ja orimainen kaveri, ei siis mikään pikkulasten leikkikaveri. Sitä täytyy käsitellä ehdottoman johdonmukaisesti ja välillä joutuu turvautumaan kovempiinkin keinoihin muistuttaakseen tottelemisesta. Jokapäivästä sotimista Brohimin kanssa puuhailu ei kuitenkaan ole, sitten kun ori oppii tuntemaan hoitajan ja pitämään tätä johtajana, se on varsin asiallinen käsiteltävä. Ei siitä sittenkään kuoriudu mitään paijattavaa lemmikkiheppaa. Brohimin kanssa toimii periaate: "Asialliset hommat hoidetaan, muuten annetaan olla rauhassa". Siis ne hoitotoimenpiteet tehdään, mitkä täytyy tehdä, nopeasti ja tehokkaasti eikä mitään turhaa höseltämistä. Brohim on vähän erakoituva, se ei välitä ihmisten seurasta sen ihmeemmin.

Ratsuna Brohim toimii suunnilleen samoilla linjoilla: johdonmukaisuus, johdonmukaisuus ja johdonmukaisuus. Brohimilla ei ole huonoja päiviä, se tekee aina parhaansa ja jos jokin vanha, tuttu asia ei yhtäkkiä suju, syytä voi etsiä joko ratsastajasta tai vaikka oriin terveydentilasta tai varusteista. Varsinkin nuorempana Brohim suhtautui ratsastukseen varsin työteliäästi, silloin kun ratsastaja on selässä, tehdään töitä ja rento maastoköpöttely oli jotain aivan kummaa. Se oli aina asiallinen ratsastaa, mutta vähän jännittynyt eikä niin kovin innoissaan. Nyt vanhemmiten Brohimkin on alkanut vähitellen oppia, että ratsastaja selässä ei tarkoita aina hikitreeniä, vaan että voi vaikka vähän rentoutuakin.

Brohim on suhteellisen lahjakas vähän joka lajissa, vaikkei sen koulutustaso päätähuimaavan korkea olekaan. Esteillä ponnua riittäisi, mutta se on vähän huolimaton jalkojensa kanssa, siksi sillä ei koskaan ole erityisesti harrastettu maastoesteitä. Sinänsä harmi, koska se olisi noin muuten oivallinen hevonen maastoon, ketterä, kuuliainen, lyhentää ja pidentää näppärästi laukka-askeltaan, ei kuumene liikaa. Sileällä Brohim on myös edukseen, yhtä lailla kuuliainen ja nopeasti reagoiva. Kovin näyttävää askellusta se sen sijaan ei esitä, sen liikkeet ovat aika lailla keskinkertaiset.

Kisat

PVM
LAJI
LUOKKA
JÄRJESTÄJÄ
SIJOITUS
10.5.12
VSN
Harvinaiset hevoset
Marlene
4/10, 37p, RCH

Astutukset

PVM
TAMMA
VARSA
05/11
Emerycja GA
t. Edyta Ion
05/11
Bawelna GA
o. Bazyli Ion
04/12
Emerycja GA
t. Nadzieja Ion
08/2015
Igielka Ion
o. Siarczysty Ion

Sukutaulu / Pedigree

O Boze
164 cm, rn
Strata Dalej EVM
Królowa Pieknosci EVM
Veneva 186
165 cm, rn
Gedeon 79 EVM
Zhelov EVM

Sukuselvitys

Brohimin molemmat vanhemmat ovat Djoehemin hevosia ja kadonneet sittemmin virtuaalimaailmasta lähestulkoon jälkiä jättämättä. Brohim lienee niiden ainoa jalostuskäytössä oleva jälkeläinen.


Luotu 23.9.2009
© Ionic 2009
Layout & kuva: S.T. & V.R.